NASCAR: „Nagy változások jönnek” – Eddigi legőszintébb interjúját adta Kyle Busch

“Nagy változások jönnek” – Élete talán legőszintébb interjúját adta Kyle Busch
credit: Meg Oliphant/Getty/NASCAR MediaJövő héten befejeződik a NASCAR Cup Series 2022-es szezonjának alapaszakasza, a playoff-ranglista tizenegyedik, már biztos bejutó helyén álló Kyle Busch jövője viszont változatlanul a levegőben lóg.

A Joe Gibbs Racing továbbra sem találta meg a 18-as Toyota főszponzori posztjáról több, mint egy évtized után távozó Mars Inc. utódját, ezzel párhuzamosan pedig egyre több jel mutat arra, hogy a kétszeres bajnok 2023-ban már nem is lesz a csapat része.

Néhány héttel ezelőtt már nyíltan kijelentette, hogy maradása érdekében még a fizetésének csökkentésébe is belemenne, előrelépés viszont azóta sem történt a szerződésének meghosszabbítása kapcsán.

„Pokolian nehéz” – mondta a szombati sajtótájékoztatóján Busch.

„Nagyon sok álmatlan éjszakán át töprengtem a jövőn. Mindenki azzal jön: ‘Ugyan, rengeteg pénzt kerestél, neked nem kell aggódnod semmiért’. Ez igaz, de attól még azt akarom csinálni, amit szeretek. Versenyző vagyok, ez az egyetlen dolog, amiről ismernek. Semmi más. Próbálok belefogni üzleti projektekbe és hasonlók, de egyik sem hoz annyira lázba. Utoljára tizenöt évvel ezelőtt találtam magam ilyen szituációban. Az is kemény volt, a mostanival viszont össze sem hasonlítható. Akkor teljesen egyedül voltam. Nem állt még mellettem Samantha [a felesége] és gyerekeim sem voltak. Csak az ügynököm segítségére számíthattam. Most már a saját utam járom a családommal, de többségében mégis ugyanazokon dolgokon megyek keresztül.”

A Rowdy becenévre hallgató versenyző 2009-ben alapította meg saját csapatát, a Kyle Busch Motorsportsot, amely jelenleg a Truck Seriesben szerepel, emellett pedig a Toyota utanpótlás-alakulataként is számon tartják.

„Ez csak még tovább nehezíti az egészet, mert a KBM-re is gondolni kell. Nagyon, nagyon sok dologról van szó és pontosan emiatt annyira bonyolult… Az életem összes aspektusát tekintve – amelyek közül számos részletet nem ismernek, vagy épp nem teljes egészében – tényleg rengeteg mindenről van szó. Igyekszem összerakni részleteket és jó lenne megbizonyosodni arról, hogy minden úgy mehet tovább, ahogyan eddig, vagy legalábbis az utóbbi években.”

Busch nevét összefüggésbe hozták már többek közt a Richard Childress Racinggel, a 23XI Racinggel, sőt, még a Kaulig Racinggel is, de pontos információk eddig nem láttak napvilágot.

„Olyan helyre szeretnék menni, ahol úgy érzem, esélyem van a győzelemért versenyezni. Higgyék el, nem érzem igazságosnak sem magammal, sem a családommal szemben azt, ha kevesebb időt tölthetnénk együtt csak azért, mert a folytatás érdekében változtatnunk kellene az életvitelünkön. Minden kétséget kizáróan nagy változások jönnek. Mérlegelni kell olyan kérdéseket is, mint például az, hogy megéri-e körözni úgy a pályán, hogy nem jönnek azonnal a győzelmek, vagy kezdjünk inkább építkezni, esetleg ugorjunk bele a készbe…. Ezek a tényezők sem könnyítenek a helyzeten. Szerencsére vannak lehetőségek, akadnak elérhető állások a Cupban, de ismétlem: nem lesz ugyanolyan, mint az elmúlt tizenöt évben.”