NASCAR: Elliott a pole-ban, Räikkönen a 27. Watkins Glenen

NASCAR: Elliott a pole-ban, Räikkönen a 27. Watkins Glenen
credit: Chris Graythen/Getty/NASCAR Media
NASCAR: Elliott a pole-ban, Räikkönen a 27. Watkins GlenenChase Elliott sikerével ért véget a NASCAR Cup Series Watkins Glen-i versenyének kvalifikációja, aminek köszönhetően a tizenkettedik pole-ját ünnepelhette a szériában.

A Hendrick Motorsports pilótája 70.477 másodperces köre révén zárta az élen az időmérő második, mindent eldöntő szegmensét, mindössze 0.039 másodpercet adva csapattársának, a címvédő Kyle Larsonnak.

A harmadik startpozíciót Michael McDowell kaparintotta meg a Front Row Motorsports 34-es Fordjával, egy újabb HMS-es versenyzővel, név szerint William Byronnal osztozva a második soron.

Mögöttük a Tyler Reddick (Richard Childress Racing) – AJ Allmendinger (Kaulig Racing) duó várhatja a startot jelző zöld zászlót.

A mezőnyben rekordszámú, hat nemzetközi pilóta is tiszteletét teszi.

Nem meglepő módon közülük a legjobb a Trackhouse Racing teljes szezonos mexikóija, a már biztos playoff-résztvevő Daniel Suarez lett a kilencedik rajthellyel.

A részidős USA-n kívüliek közül a legmagasabban a debütáló Kimi Räikkönen zárt, aki a huszonhetedik pozícióból kezdheti meg a futamot a Trackhouse 91-es Chevyjével.

A szintén első Cup-bevetésére készülő Mike Rockenfeller (Spire Motorsports) a harmincharmadikként fejezte be az időmérőt.

A Team Hezeberg holland-orosz párosa, Loris Hezemans és Danyiil Kvjat a harmincnegyedik, illetve harminchatodik pozíciót tudhatja magáénak, míg a brit Kyle Tilley harminchetedik lett a Live Fast Motorsports színeiben.

Nem futott mért kört a Joe Gibbs Racing 20-as Toyotáját terelgető Christopher Bell, miután a kvalifikációt közvetlenül megelőzött edzés során motorhiba sújtotta.

Szintén technikai probléma miatt hagyta ki az időmérőt a Rick Ware Racing-es Cody Ware.