NASCAR: Larson tanulni szeretne Räikkönentől

NASCAR: Larson tanulni szeretne Räikkönentől
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaA NASCAR Cup Series pilótái már tűkön ülve várják, hogy vasárnap, Watkins Glenen együtt versenyezhessenek Kimi Räikkönennel.

A mezőny számos tagja egy álom megvalósulásaként jellemezte a finn szupersztár érkezését, ugyanakkor olyanok is akadnak, akik – tekintve, hogy a teljes ismeretlennek vág neki – nem sokat várnak tőle.

Kyle Larson szerint azonban igenis oda kell rá figyelni, sőt, tanulni is lehet a Trackhouse Racing színeiben debütáló F1-es világbajnoktól.

„Kimi jó autóban ül, ezért arra számítok, hogy nagyon jól fog alkalmazkodni” – nyilatkozta az AP-nek a regnáló Cup-bajnok, aki tavaly megnyerte a Watkins Glen-i futamot.

„Alig várom a lehetőséget, hogy olyasvalaki ellen versenyezzek, aki alapvetően az egész életében road-pilóta volt. Nem tudom, hogy a Formula 1-nek van-e hírességek csarnoka, de ha igen, akkor ő valószínűleg egy napon benne lesz. Tudom, hogy számára ez egy teljesen új autó lesz, ugyanakkor ő sokkal tapasztaltabb épített pályán, mint én. Szóval, kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen open-wheel hátterű srác mit csinál másként a volán mögött, miként rakja össze a dolgokat. Úgy gondolom, hogy ezeknek a tanulmányozásával jobb versenyzővé válhatok a jövőben.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>“Egy valóra vált álom” – A NASCAR-sztárok alig várják, hogy Räikkönen ellen versenyezzenek

>>>>>Wallace Räikkönenről: “Remélem nem fogom rommá törni a s*ggét”

>>>>>Räikkönen olyasmire készül, amire 25 éve nem volt példa

>>>>>NASCAR: 39 pilóta, 7 nemzet, 1 Räikkönen és 1 playoff-hely – Itt a Watkins Glen-i nevezési lista!

>>>>>Bemutatták Kimi Räikkönen autóját és szponzorait!

>>>>>Már elő is rendelheted Räikkönen autójának modelljét!

>>>>>Ha egy üzlet beindul: Már kapható Räikkönen NASCAR-ruhakollekciója