IndyCar: Poweré a pole Gatewayen, beérte Mario Andrettit az örökranglista élén!

IndyCar: Poweré a pole Gatewayen, beérte Mario Andrettit az örökranglista élén!
credit: Penske Entertainment/Matt FraverSzenzációs, 182.727 mph-s átlagsebességgel szerezte meg a magyar idő szerint vasárnap éjjel rendezendő Bommarito 500 pole-ját Will Power.

A Team Penske ausztrálja ezzel IndyCar-karrierje szám szerint 67. rajtelsőségét ünnepelhette, aminek révén felugrott az örökranglista élére holtversenyben a legendás Mario Andrettivel.

Az összetett tabella élén álló pilóta ezzel természetesen megkaparintotta az 1 bónuszpontot is.

Másodikként a Chip Ganassi Racingnek vezető Marcus Ericsson zárt a World Wide Technology Raceway (Gateway) 1.25 mérföldes ováljára kiírt kvalifikációt 182.070 mph-val.

Mögöttük Roger Penske flottájának maradék kétharmada, Josef Newgarden és Scott McLaughlin várhatja a rajtot jelző zöld zászlót, míg a harmadik sort két újabb ganassis, Alex Palou és Scott Dixon foglalja el.

Az Andretti Autosport legjobb eredményét Romain Grosjean hozta, akinek 179.925 mph-ja a kilencedik helyet jelentette. Motorcsere miatt azonban kilenc helyes büntetés vár rá, így a versenyt csak a tizennyolcadikként kezdheti meg.

Az időmérő alatt egyetlen incidens történt.

Felix Rosenqvist az első gyors körén megforgott, majd a pálya alsó részére visszacsúszva érintette a belső falat.

Az Arrow McLaren SP svédje karcolás nélkül megúszta a kalandot, a futamnak viszont így csak a legutolsó helyről vághat neki.

Az idei szezon utolsó oválpályás viadalát magyar idő szerint vasárnap, 0:30-kor indítják el.