IndyCar: 9 helyes rajtbüntetést kap Grosjean Gatewayen

IndyCar: 9 helyes rajtbüntetést kap Grosjean Gatewayen
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiBüntetéssel kezdi meg az IndyCar idei szezonjának legutolsó oválpályás versenyét Romain Grosjean.

Az Andretti Autosport pilótája a kvalifikáción elért pozíciójához képest kilenc hellyel hátrébb rajtolhat csak Gatewayen, miután az autójában idő előtt kellett motort cserélni a két héttel ezelőtti, Nashville-i futam után.

Az ominózus viadalt Grosjean idő előtt volt kénytelen befejezni, miután a Team Penske-s Josef Newgarden a hajrában falba tette.

Az előírások értelmében egy autó összesen négy erőforrást használhat büntetlenül az idény során, amelyeknek 2500 mérföldet kell kibírniuk. Ebbe az összesen 10.00 mérföldbe nem csak a versenyhétvégék, de a tesztek is beletartoznak.

Ha – körülményektől függetlenül – a meghatározott, futott táv teljesítése előtt váltanak le egy motort, akkor oválon kilenc, épített/utcai pályás fordulók esetében pedig hat pozíciós hátrasorolást von maga után rögtön a következő futamon.

Kivétel az Indianapolis 500.

Ha ezen verseny előtt kell cserét eszközölni, akkor az érte járó büntetést az eggyel későbbi versenyre szabják ki.

KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>A NAPA ruhájába öltözik Grosjean autója GatewayenEz a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy