NASCAR: Hosszabbított Ryan Blaneyvel a Team Penske

NASCAR: Hosszabbított Ryan Blaneyvel a Team Penske
credit: Jacob Kupferman/Getty/NASCAR MediaA Team Penske hivatalosan bejelentette, hogy Ryan Blaney az elkövetkezendő években is maradni fog a csapat kötelékében.

Az új megállapodás teljes terjedemét nem hozták nyilvánosságra, mindössze annyit közöltek, hogy hosszú távra szól.

Ryan a NASCAR Cup Series egyik élmenőjévé vált, boldogok vagyunk, hogy a Team Penske-vel folytatja karrierjét és tovább építi a sikereit” – áll a gárda sajtóközleményében.

„Több, mint egy évtizede a csapatunk kulcsfontosságú részét képezi, aminek során növekedést, fejlődést mutatott a pályán és azon kívül egyaránt.”

Blaney az idei alapszakaszban eddig nyeretlennek számít, ugyanakkor behúzta a pontozás nélküli, egymillió dollár díjazású All-Star Race-t a Texas Motor Speedwayen.

Jelenleg az összetett második helyén áll Chase Elliott (Hendrick Motorsports) mögött, győzelem nélkül viszont a playoff-lista utolsó pozíciójában jegyzik csak.

„A Team Penske már 10 éve a családom, leírhatatlanul izgatott vagyok, hogy velük maradhatok a jövőben is” – idézi a közlemény a 28 éves pilótát.

„Roger Penske a sportágunk egyik legendája és én mindig is azt mondogattam, hogy neki vezetni egy olyan dolog, amiről mindenki álmodik.”

Eddigi Cup-karrierje során Blaney 9 pole-t és 7 győzelmet szállított a Team Penske-nek.