Hamlin kizártnak tartja, hogy Räikkönen a győzelemért harcoljon

Hamlin kizártnak tartja, hogy Räikkönen a győzelemért harcoljon
Kimi Räikkönen és Daniel Suarez (credit: Trackhouse Racing)A Kimi-mánia árnyékában készülődnek a NASCAR Cup Series teljes szezonos versenyzői az alapszakas utolsó előtti futamára Watkins Glenen.

A rájátszásben már csak egy hely kiadó, miközben a hátralévő két futamon akár még két különböző győztes is születhet, ami jelentős mértékben megkavarhatja a bajnoki hajrá lapjait.

A fókuszpont azonban jelenleg Kimi Räikkönenen van, aki nem csak a vasárnapi futam hat nemzetközi pilótájának egyike lesz, de egyben Mike Rockenfeller mellett a debütálására is készül.

Sokan eljátszanak azzal a gondolattal, hogy mekkora szenzáció lenne, ha a finn sztár behúzná a Go Bowling at The Glent, lévén a Trackhouse Racing egy valóban versenyképes autót fog alája tenni.

A két győzelmével már bizotsan a playoffban lévő Denny Hamlin azonban erre egy árva centben sem fogadna.

„Nagy lehetőség ez Räikkönennek és a Trackhouse-nak egyaránt, azt viszont nem tartom lehetségesnek, hogy a győzelemért harcoljon” – nyilatkozta a Joe Gibbs Racing pilótája szerdai sajtótájékoztatóján.

„Ha megnézzük azokat az embereket, akik open-wheel háttérrel lettek végül sikeresek a stock-carban, akkor láthatjuk, hogy ez mindannyiuknak időbe telt. Az átállás nem jön egyik pillanatról a másikra. Vannak persze olyan anomáliák, mint például Tony Stewart, ugyanakkor még Montoyának sem ment egyből. Nagyon nehéz felvenni a ritmust, különösen manapság, mivel már mindenki előrébb jár az adatok, információk stb. terén is. A mezőny összes versenyzője drámai mértékben feljebb lépett. Kimi érkezése jó dolog a sportnak, publicitást hoz, ezt leszámítva azonban nem hiszem, hogy drámai mértékben megváltoztatná a verseny dinamikáját.”Hasonló véleményen volt Räikkönen csapattársa, a júliusi, sonomai futam megnyerésével már a playoffban lévő Daniel Suarez is.

„A sebessége megvan, a versenyzés viszont egy külön folyamat lesz. Itt már nem számít, hogy milyen sokat gyakorolsz a szimulátorban, vagy mennyit tesztelsz. A versenyzés az már versenyzés. Kimi nem ismeri a Cup-pilótákat, nem tudja, hogyan versenyeznek, mennyire agresszívek. Jöhet ide a világ legjobbja is, ehhez akkor is idő kell.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>NASCAR: 39 pilóta, 7 nemzet, 1 Räikkönen és 1 playoff-hely – Itt a Watkins Glen-i nevezési lista!

>>>>>Bemutatták Kimi Räikkönen autóját és szponzorait!

>>>>>Már elő is rendelheted Räikkönen autójának modelljét!

>>>>>Räikkönen olyasmire készül, amire 25 éve nem volt példaEz a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy