Lundgaard szerint Vettelnek nehéz dolga lenne az IndyCarban

Lundgaard szerint Vettelnek nehéz dolga lenne az IndyCarban
credit: Penske Entertainmen/Joe SkibinskiAz RLL Racing már a nyár elején tesztlehetőséget ajánlott Sebastian Vettelnek, miután a négyszeres világbajnok elhintette, hogy az utcai pályákkal ellentétben inkább a hagyományos vonalvezetésekért rajong, példaként pedig Road Americát hozta fel.

Azután, hogy a német bejelentette visszavonulását, Rahalék újra nyomatékosították, ők tényleg komolyan gondolták a dolgot.

A gárda újonca, Christian Lundgaard – aki most írta alá vadonatúj, hosszú távú szerződését – azonban úgy véli, Vettelnek egyáltalán nem lenne egyszerű dolga az IndyCarban.

„Klassz lenne látni Sebastiant egy Indy autóban” – nyilatkozta a dán a hétvégi, gatewayi futam apropóján tartott sajtótájékoztatón.

„Én vezettem már F1-es autót, jó pár napon át teszteltem a Renault-val. Szóval, kimondom úgy, ahogy van: ez volt a legkönnyebben vezethető autó, amivel valaha dolgom volt. Bizonyos mértékig nagyon egyszerű terelgetni. Ez az oka annak, hogy miért szakad ketté a Formula 1 mezőnyének eleje és miért annyira szoros a harc a középmezőnyben. Az autót egy fokig rendkívül könnyű vezetni, a kemény része pedig akkor jön, amikor próbálsz találni fél másodpercet. Véleményem szerint ha Sebastian átjönne, hogy kipróbáljon egy Indy-gépet akkor nem lenne könnyű neki az átállás. Dolgozni kell, mivel itt nem az autó vezet téged, hanem te vezeted az autót.”