IndyCar: Lundgaard több évre hosszabbított az RLL Racinggel

IndyCar: Több évre hosszabbított Lundgaard az RLL Racinggel
credit: Penske Entertainment/Chris JonesA Rahal Letterman Lanigan Racing hivatalosan bejelentette, hogy Christian Lundgaard több évre elkötelezte magát velük.

Az RLL már korábban közölte, hogy a dán jövőre is maradni fog a gárda kötelékében, a mostani hír viszont sokkal inkább arról szól, hogy egy, a korábbitól eltérő, vadonatúj szerződést sikerült tető alá hozniuk.

A 21 éves pilóta a 2020-as, indianapolisi GMR Grand Prix-n mutatkozott be az IndyCarban az RLL-nek köszönhetően, idén pedig már teljes munkaidős programot fut.

Három futammal a szezon vége előtt hat top 10-es befutóval bír, egyéni legjobbját pedig július végén, az IMS roadján produkálta, ahol a másodikként intették le.

„Nagyon elégdettek vagyunk Christian előrelépésével a csapaton, valamint a szérián belül is” – idézi a gárda közleménye a tulajdonos Bobby Rahalt.

„Megmutatta, hogy számolni kell vele a versenyeken. Remekül dolgozik a csapattal és boldoggá tesz bennünket, hogy az elkövetkezendő években is folytathatjuk a közös munkát. Hiszem, hogy még tovább fog fejlődni és a közeljövőben potenciális futamgyőztes lesz belőle.”

Lundgaard jelenleg az összetett tizenötödik pozíciójában áll, aminek révén ő a legmagasabban jegyzett újonc.