IndyCar: Az izgalmasabb verseny érdekében extra edzést kap a mezőny Gatewayen

IndyCar: Az izgalmasabb verseny érdekében extra edzést kap a mezőny Gatewayen
credit: Penske Entertainment/James BlackMár csak három verseny van hátra az IndyCar 2022-es szezonjából, ezen a hétvégén pedig a mezőny a legutolsó oválos bevetésére készülhet.

A World Wide Technology Racewayen – közismertebb nevén Gatewayen – rendezendő futam programsorozatában a széria az utolsó pillanatban komoly változtatást eszközölt egy extra edzés beiktatásának képében.

Erre – akárcsak a tavaszi, texasi forduló esetében – a felső ív felgumizása, ezzel együtt pedig a jobb versenykörülmények megteremtése érdekében van szükség.

A magyar idő szerint szombaton éjjel 1 órakor – a kvalifikáció után – kezdődő, 30 perces gyakorláson az alábbi kilenc versenyző/csapat fog részt venni: Will Power (Team Penske), Alexander Rossi (Andretti Autosport), Scott Dixon (Chip Ganassi Racing), Felix Rosenqvist (Arrow McLaren SP), Callum Ilott (Juncos Hollinger Raicng), Jack Harvey (RLL Racing), Conor Daly (Ed Carpenter Racing), Takuma Sato (Dale Coyne Racing) és Simon Pagenaud (Meyer Shank Racing).

Ők a körözés erejéig plusz egy garnitúra abroncsot kapnak.

„A pénteki nap nagyon látványos lesz” – nyilatkozta a Forbesnak a pálya ügyvezetője, Chris Blair.„Miután átbeszéltük a dolgot az IndyCar elnökével, Jay Frye-jal úgy döntöttünk, hogy az előre kiírt edzés, majd időmérő után rendezünk még egy félórás gyakorlást is a felső íven, ahogyan az márciusban, a Texas Motor Speedwayen is történt. Mindenki padlógázás, verseny-üzemmódban lesz, így a nézők már pénteken láthatják az autókat csúcsteljesítményt nyújtva.”

A 1.25 mérföldes oválra kiírt, 260 körös Bommarito Automotive Group 500-at hazánk időzónáját tekintve vasárnap, 0:30-kor indítják el.


A hétvége menetrendje (magyar idő szerint):

Péntek:

19:00-20:00: 1. edzés (teljes mezőny)

22:15-23:15: Kvalifikáció

Szombat:

1:00-1:30: Extra edzés (9 autó)

1:45-2:45: 3. edzés (teljes mezőny)

Vasárnap:

0:30: VERSENYEz a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy