NASCAR: Harvick behúzta a 60. győzelmét, egy autó pedig már megint kigyulladt

NASCAR: Harvick behúzta a 60. győzelmét, egy autó pedig már megint kigyulladt
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaMichiganben Kevin Harvick pontot tett egy 65 versenyen át húzódott nyeretlenségi sorozatának végére, ha pedig már elkapta a fonalat, akkor semmiképpen sem akarja elereszteni.

A Stewart-Haas Racing veteránja vasárnap, a Richmond Racewayen megszerezte zsinórban második győzelmét, ami egyben teljes eddigi NASCAR Cup-karrierje kereken hatvanadik victory lane-re tett látogatása is lett.

Ezzel feljött az örökranglista kilencedik helyére, holtversenyben Kyle Buschsal.

Harvick csak a harmadik szakaszban tudott az élre állni, itt viszont már 55 körön át haladt vezető pozícióban, beleértve a legutolsót is, végül 0.441 másodpercet adva a másodikként leintett Christopher Bellnek.

A harmadik pozícióban Chris Buescher zárt, de top 5-ös eredményt hozott még Denny Hamlin és Chase Elliott is.

Utóbbi 2020-as bajnoknak már csak 4 pontra van szüksége ahhoz, hogy bezsebelje az alapszakasz bajnoki címét, vele együtt a 15 extra playoff-egységet.

A legtöbb kört – szám szerint 222-t – az élen töltött Joey Loganónak meg kellett elégednie a hatodik hellyel.

A penske-s elmondása szerint ennek oka a futam végére jelentősen csökkenő hőmérséklet volt, ami már nem feküdt annyira a beállításoknak.

A táv során nem történt komolyabb baleset.

Az egyetlen, rázósabb incidenst Chastain indította el, miután a 241. körben nekiment Kyle Buschnak. Ennek következtében mindketten kiforogtak, begyűjtve Martin Truex Jr.-t és Erik Jonest is. Utóbbi, a Petty GMS Racingnek vezető pilóta autója ennek következtében annyira megsérült, hogy nem is tudta folytatni a versenyt.A leglátványosabb jelenetet azonban Chase Briscoe prezentálta, akinek 14-es SHR Fordján lángok csaptak fel, a tűz pedig az autón belül is terjedni kezdett.

Emiatt rendkívüli pitkiállásra kényszerült, mire pedig visszatért a pályára már két kör hátrányban találta magát.

Innen nem is tudott javítani, sőt, a kockás zászló alatt már három környi mínuszban haladt át, a huszonharmadik pozícióban.

Ez egyébként zsinórban három verseny leforgása alatt már a negyedik tűzeset lett.

Indianapolisban Buescher és Joey Logano került szó szerint forró helyzetbe, míg Michiganben Cole Custer gépe gyulladt ki.

Szintén nem zárt jó napot a pole-os Kyle Larson.

A Hendrick Motorsports sztárja ráadásul 24 óra leforgása alatt a második pofonját kapta.

Szombaton, miután megkaparintotta a richmondi rajtelsőséget rögtön Iowába utazott, hogy megvédje címét a sprint car világ legnagyobb versenyén, a Knoxville Nationalsen.

Defekt miatt azonban csak a hatodikként zárt.

A Cup-futam első két szakaszában tizenegy kört töltött vezető helyen, a harmadik szakaszban azonban visszaesett a teljesítménye és mindössze a tizennegyedikként intették le, körhátrányban.

Ennek ellenére az összetett ötödik helyéről feljött a harmadikra, ami a rájátszás tekintetében kiemelten fontos, lévén az alapszakaszt top 10-ben zárók extra playoff-pontokkal gazdagodnak.

Az előre ugrásban komoly szerepet játszott az is, hogy a „bronzérmes” pozíciót addig elfoglalt Chastain csak a tizennyolcadikként ért célba.

A 23XI Racing 45-ös Toyotájában a sérült Kurt Buscht helyettesítő Ty Gibbs pedig legelső Cup-kiesését könyvelhette el, köszönhetően a technika ördögének.

A playoff utolsó, még szabad helyéért küzdő Martin Truex Jr. a hetedik, Ryan Blaney pedig a tizedik lett.

Az első szakaszt Chastain, míg a másodikat Logano nyerte.

A tizenhatodik, még bejutó pozíciót utóbbi – az összetett pontversenyben egyébként a másodikként jegyzett -Team Penske-s tudhatja továbbra is magáénak.

Az alapszakasz utolsó előtti futamát augusztus 21-én, Watkins Glenen rendezik, ahol megejtheti debütálását Kimi Räikkönen és Mike Rockenfeller, továbbá várhatóan Danyiil Kvjat is visszatér.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>“Ez a legrosszabb érzés” – Suarez bocsánatot kért az ijesztő pitbaleset miatt