NASCAR: „Ez a legrosszabb érzés” – Suarez bocsánatot kért az ijesztő pitbaleset miatt

NASCAR: “Ez a legrosszabb érzés” – Suarez bocsánatot kért az elütött szerelőitől

NASCAR: “Ez a legrosszabb érzés” – Suarez bocsánatot kért az elütött szerelőitől


Ha az autósport biztonsági körülményei kerülnek szóba, akkor szinte kivétel nélkül mindenki csak a versenyzőkre fókuszál.

A volán mögött 300 km/h feletti tempóval köröző pilótákon kívül azonban az autóikon dolgozó szerelőcsapatok tagjainak munkája is kimeríti az életveszélyes kategóriát.

A NASCAR-ban és az IndyCarban kialakított pitlane-eken szorosan egymás mögött zajlanak a kerékcserék és tankolások, miközben az emberektől szinte centire jönnek-mennek az autók.

Nem csoda, hogy évente több, személyi sérüléssel járó baleset történik a kiállások során.

A Cup Series múlt vasárnapi, richmondi futama sem múlt el ijesztő incidens nélkül, ezúttal Daniel Suarez révén.

A Trackhouse Racing pilótája a javasoltnál nagyobb tempóval hajtott rá a 99-es Chevy pitjére, aminek során meglökte az autó emelésével megbízott Josh Applebyt, az első kerekek cseréjét végző Cory Baldwint pedig már sikerült úgy eltalálnia, hogy a szakember egyenes a pitroadra esett a többi versenygép elé.

Óriási mázlival végül mindenki megúszta karcolás nélkül.

Az eset viszont elegendő lett ahhoz, hogy a mexikói a szívére vegye.

„Ha bármi kétség is felmerült volna, hogy a pitben dolgozók igazi sportolók” – írta Twitterén Suarez, mellékelve a történtekről készül sisakkamerás felvételt, amelyen jól kivehető, hogy Noah Gragson le is lassított a balesetet látva.

„A legrosszab érzés tudni, hogy az egyik srácnak tényleg sérülést okozhattam volna. Szerencsére ez nem történt meg! Túl gyorsan érkeztem meg és rosszul mértem fel a pitemet. Corey, Jeremy, Josh, Milan és Jerick viszont igazi profiként kezelték. Még egyszer bocsánatot kérek, fiúk!”

KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Harvick behúzta a 60. győzelmét, egy autó pedig már megint kigyulladt