Súlyosan megsérült a daganatos betegen versenyző 24 éves pilóta Knoxville-en

Súlyosan megsérült a daganatos betegen versenyző 24 éves pilóta Knoxville-en
credit: Bell RacingVasárnap hajnalban rendezték a sprint car versenyzés Super Bowljának is nevezett Knoxville Nationalst.

A főfutam rajtját követően azonban rögtön lengetni kellett a piros zászlót egy horrorisztikus baleset miatt.

A tizedik pozícióból indult JJ Hickle ráfutott az előtte haladó Daryn Pittman autójára, aminek következtében a levegőbe repült, az incidens pedig magával rántotta az érkező Parker Price-Millert is.

Az incidens után a biztonsági csapat tagjai rögtön Hickle-hez rohantak, mivel az ő bukása tűnt a legkomolyabbnak.

A washingtoni pilóta szerencsére karcolás nélkül megúszta, nem úgy, mint Price-Miller.

A 24 éves versenyző szintén önerőből mászott ki a járművéből, ezután viszont a mellkasához kapott és összeesett a pályán.

Becenevén „PPM”-et rövid helyszíni ápolás után kórházba szállították, az első, biztató hírek szerint pedig kommunikált az orvosi személyzettel.Másnap a csapat hivatalos sajtóközleményt adott ki, amelyben tudatták, hogy Parkernek két csigolyája is eltört, de szerencsére minden végtagját mozgatni tudja.

Bár nagy fájdalmai vannak, jelen állás szerint úgy tűnik, nem lesz szükség operációra.

Biztosat viszont csak akkor tudnak majd, ha átszállítják Indianába.

Addig is arra kértek mindenkit, hogy gondoljanak rá és imádkozzanak érte.

A népszerű indianai álllapota miatt a sportág közössége a megszokottnál is jobban aggódik, lévén már eleve súlyos betegséggel küzdve méreti meg magát a pályán.

Parker közel két éven át küzdött krónikus bokafájdalmakkal, mígnem tavaly ősszel megállapították, hogy panaszai non-Hodgkin-limfómára vezethetők vissza.

„Októbertől januárig mélyponton voltam, nem igazán csináltam ezidő alatt semmit” – nyilatkozta a fiatal versenyző májusban a Milwaukee Journal Sentinelnek.

„A padlóra kerültem fizikálisan, valamint mentálisan is. Végül megráztam magam és azt mondtam, fel kell végre emelnem a seggem. Nem fogom legyőzni ezt a betegséget úgy, hogy csak ülök és sajnálom magam.”

Tartotta is magát ehhez.

A kezelések mellett igyekezett úgy élni, ahogyan a dianózis előtt.

Végezte az erőnléti edzéseit, idén tavasszal pedig a versenypályára is visszatért a Tony Stewart tulajdonában lévő All Star Circuit of Championship mezőnyében, ahol jelenleg két győzelemmel az összetett harmadik helyén jegyzik.

Egyszerűen csak élvezem a versenyzést” – mondta a NASCAR Truck Seriesben tavaly debütált Price-Miller, aki 2014-ben, mindössze 15 évesen a Chili Bowl legjobb újonca is lett.

„Teljesen másként tekintek mindenre azok után, amiken keresztülmentem. Régebben könnyedén felhúztam magam, idegeskedtem. Most viszont már nyugodt vagyok és készen állok a következő futamra. A pillanatnak élek.”

Parker három komoly műtéten, három kemoterápián és húsz sugárkezelésen esett át, május végén pedig megkapta azt a hírt, amire a legjobban várt: tünetmentessé nyilvánították.

Remélhetőleg a mostani sérüléséből is komplikációk nélkül fog felgyógyulni.

A 61. Knoxville Nationalsre több, mint száz nevezés érkezett, ebből csak huszonnégyen jutottak be a főverseny mezőnyébe.

A győzelmet végül a tízszeres World of Outlwas bajnok Donny Schatz szerezte meg, akit ezzel immár tizenegyedik alkalommal koronáztak a Knoxville Nationals királyává.

Címvédőként Kyle Larson vágott neki a távnak, akinek már a pályára való eljutása is meglehetősen kalandosra sikeredett.

A NASCAR Cup Series richmondi kvalifikációján megszerete a pole-t, amit követően részt kellett vennie a hivatalos fotózáson, majd sajtótájékoztatón.

Ennek révén végül alig 5 órája maradt arra, hogy megérkezzen Knoxville-be.

Végül a Trackhouse Racing társtulajdonosa, egyben Larson korábbi üzlettársa, Justin Marks bocsátotta rendelkezésére a saját magángépét.

A regnáló Cup-bajnok időben landolt Iowában, a verseny során azonban defektet kapott, így a mezőny végére esett vissza.

Nagyszerű formát mutatva villámgyorsan tört előre, de végül be kellett érnie a hatodik hellyel.