NASCAR: Kyle Larsoné a pole Richmondon

NASCAR: Kyle Larsoné a pole Richmondon
credit: Chris Graythen/Getty/NASCAR CupIdei harmadik, teljes eddigi NASCAR Cup pályafutását tekintve pedig a tizenharmadik pole-pozícióját szerezte Kyle Larson.

A regnáló bajnok 23.042 másodperces köre révén zárta az élen a Richmond Racewayre kiírt Federated Auto Parts 400 kvalifikációjának utolsó szakaszát.

A Hendrick Motorsports pilótája mellől a Trackhouse Racinget szolgáló Ross Chastain indulhat.

Az HMS három autóval is képviseltette magát a top 10-es mezőnyben, miután William Byron a negyedik rajtpozíciót kaparintotta meg, a Joe Gibbs Racinget szolgáló Denny Hamlinnel osztozva a második soron.

A 48-as számú Chevyt vezető Alex Bowman pedig az ötödik időt futotta, míg mellőle egy újabb JGR-es, név szerint Martin Truex Jr. várhatja a startot jelző zöld zászlót.

A 2020-as idény trónját elfoglalt Chase Elliott viszont már a csoportkörben elvérzett, méghozzá olyannyira, hogy csak huszonharmadik rajthelyet foglalja el Hendrickék 9-es Chevyjével.

Az időmérő legjobb újonca a 23XI Racing 45-ös Toyotájában a sérült Kurt Buscht helyettesítő Ty Gibbs lett, aki a tizennegyedikként iramodhat neki a távnak.

A verseny magyar idő szerint vasárnap 21:00-kor kezdődik.