NASCAR: Hamlin aggódik Kurt Busch egészségéért

NASCAR: Hamlin aggódik Kurt Busch egészségéért
credit: Chris Graythen/Getty/NASCAR MediaZsinórban negyedik versenyét kénytelen kihagyni Kurt Busch és egyelőre nem tudni, hogy mikor térhet vissza a volán mögé.

A 23XI Racing veteránja még a júliusi, poconói kvalifikációján történt balesete után kezdett agyrázkódásra utaló tünetekre panaszkodni.

Helyét a 45-ös számú Toyotában azóta is az újonc Ty Gibbs foglalja el, aki az eddigi három Cup-futamát kivétel nélkül a top 20-ban zárta, múlt héten, Michiganben pedig egyenesen a tizedikként intették le.

„Ty határozottan jó munkát végez” – nyilatkozta a jelenleg zajló, richmondi fordulót megelőző sajtótájékoztatóján a 23XI társtulajdonosa, Denny Hamlin.

„Nyilvánvalóan rájött, hogy az Xfintiy Series és a Cup közti kerítés nagyon magas. Az itteni srácok nem lacafacáznak. Ty viszont igazán jól teljesít, azt csinálja, amit kértünk tőle: maradjon ki a balhékból és tartsa jó helyen a 45-öst a playoff-tabellán. Számunkra ez anyagi szempontból rendkívül fontos.”

Buscht tekintve Hamlin nem titkolja, hogy idegesen figyeli versenyzőjének helyzetét.

„Nyugtalanít. A leginkább az egészségéért aggódom, nem pedig a csapat miatt. Annyi időt adunk neki a felépüléséhez, amennyi csak kell. Az, hogy most nem versenyez a legjobb bizonyíték arra, hogy azt teszi, amire a testének szüksége van. Biztosra megy annak érdekében, hogy újra 100%-os legyen. Más pilóták a múltban talán átcsúsztak pár teszten és rögtön versenyeztek is, ő viszont teljesen meg akar gyógyulni. Nincs olyan futam, vagy szezon, ami fontosabb lenne, mint a hosszú távú egészsége.”