IndyCar: Elárverezik a legendás bajnokcsapat autóit

Összeszorul a szív: Elárverezik a Newman/Haas Racing legendás CART/IndyCar-autóit
credit: IndyCar/ArchiveMotorsport-történeti jelentőségű relikviákra tehetnek szert azok, akik hajlandóak mélyen a zsebükbe nyúlni az RM Sotheby’s legújabb árverésén.

Az aukciósház hivatalosan bejelentette, hogy licitre bocsájták az amerikai autóversenyzés egykori legendás csapatának számító Newman/Haas Racing gépeit és egyéb relikviáit.

A „valaha árverésre kínált, legnagyobb open-wheel autógyűjtemény” szlogennel reklámozott aukción olyan tárgyakra lehet szert tenni, mint például a CART PPG Indy Car 1984-es szezonjában Mario Andretti által bajnoki címig vezetett #3 Budweiser Lola-Cosworth T800, az 1993-ban Nigel Mansell kezei alatt csúcsra ért #5 Kmart-Havoline Lola-Ford T91/00, vagy épp az a #1 McDonald’s Lola-Cosworth-Ford, amelynek volánja mögött Sébastien Bourdais 2006-ban behúzta a harmadik Champ Car titulusát.

A 40 autót számláló kollekció mellett kalapács alá kerül a Cristiano da Matta révén 2002-ben kiérdemelt, továbbá Bourdais mind a négy (2004-2007) CART/CCWS bajnoki címéért a csapatnak járt trófea, de le lehet csapni Mario és Michael Andretti versenyen viselt overáljára, valamint Mansell sisakjára is.

A Carl Haas és a filmsztár/autóversenyző Paul Newman által tulajdonolt Newman/Haas Racing 1983 és 2011 között működött az amerikai autósport csúcsán, ezidő alatt 109 pole-t, 107 győzelmet és 8 összetettbeli elsőséget aratva.

A néhai Haas és felesége, Bernadette birtokában állt ereklyék teljes listáját erre a linkre kattintva lehet megtekinteni.