IndyCar: Van két versenyző, akik a szezon eddigi összes körét teljesítették

IndyCar: Van két versenyző, akik a szezon eddigi összes körét teljesítették
credit: Penske Entertainment/John CoteAz NTT IndyCar Series 2022-es szezonjából már csak három verseny van hátra, az augusztus 20-án esedékes, utolsó ovál, Gateway, valamint az ezt követő roadok, azaz Portland (szeptember 4.) és Laguna Seca (szeptember 11.) képében.

Tizennégy forduló után az összetettet a Team Penske-s Will Power vezeti, aki mögött hat pont lemaradásban Scott Dixon áll a Chip Ganassi Racing színeiben.

Ők ketten azonban egy másik lista első két helyét is elfoglalják.

Az idény eddigi tizenhárom futama összesen 1803 kört számlált, az ausztrál és az új-zélandi veterán pedig ezek mindegyikét teljesítette is.

Harmadikként az Ed Carpenter Racingnek vezető Conor Dalyt jegyzik 1791 körrel, míg a negyedik pozíciót a CGR regnáló bajnoka, Alex Palou birtokolja 1781-gyel.

Az ötödik és hatodik pozíciókban Marcus Ericsson (1779) és Jimmie Johnson (1755) áll.

Ennek következtében Ganassiék elmondhatják magukról, hogy csapatszinten jelenleg ők birtokolják a legtöbb megtett kört idén, lévén mind a négy pilótájuk a top 6-ban szerepel.

A teljes szezonos versenyzők között az AJ Foyt Racing újonca, Kyle Kirkwood áll az utolsó helyen, miután hét kiesésének köszönhetően csak 1343 kört tett meg eddig.