IndyCar: Közel 350 millió forintnak megfelelő veszteséget könyveltek el a csapatok Nashville-ben

IndyCar: Közel 350 millió forintnak megfelelő veszteséget könyveltek el a csapatok Nashville-benAkárcsak az IndyCar 2021-es, első látogatásakor, idén is igazi flúgos futamot produkáltak Nashville utcái.

A balesetekkel és ütközésekkel teli versenyen csak a résztvevők fele – azaz tizenhárom autó – ért célba, de köztük is többen már messze voltak a tökéletes állapottól.

A győztes Scott Dixon 9-es Dallara-Hondájának például a padlólemeze volt sérült, míg a harmadikként leintett Alex Palou lifegő első szárnnyal haladt át a kockás zászló alatt.

A RACER birtokába jutott információk szerint pénzben kifejezve a legkisebb, csapatot ért kár 35.000 dollár, míg a legmagasabb javítási költség 180.000 dollárra rúgott.

A komplett mezőnyt tekintve az anyagi veszteség összege 860.000 – 880.000 dollár között mozgott.

A káosz miatt Nashville-re gyorsan rá is ragadt a „Crashville” gúnynév.

Számos rajongó imádta a versenyt, mondván kiszámíthatatlan volt és kaotikus, a szurkolók másik része – na és persze érthető módon az IndyCarban szereplő csapatok – viszont változásokat szeretnének látni a 2023-as visszatérés előtt.

Az incidensek túlnyomó része a Koreai Háborús Veteránok Emlékhídjának két oldalán történt, főként a 4-es és 9-es kanyaroknál.

Az IndyCar nem zárja ki az esetleges, vonalvezetést érintő módosításokat, ezzel viszont várhatóan csak a szezon szeptember 11-ei zárása után kezdenek csak foglalkozni.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy – utcai pályáról lévén szó – a legkisebb változtatáshoz is a város engedélyére van szükség.

A hírek szerint a Tennessee Titans – amelynek stadionja mellett elhalad a mezőny – új komplexum kiépítését fontolgatja. Az előzetes tervek szerint a munkálatok érinthetik a vonalvezetés területét is.

Ha bele is vágnak a projektbe, ez várhatóan akkor sem fog elkezdődni 2023 ősze előtt, így a jövő évi futamot még nem fogja érinteni.

A rendkívül kedvező, helyszíni érdeklődéssel övezett Music City Grand Prix jelenlegi szerződése három évre szól Nashville-lel.