NASCAR: Bubba Wallace több évre hosszabbított a 23XI Racinggel

NASCAR: Bubba Wallace több évre hosszabbított a 23XI Racinggel
credit: Patrick McDermott/Getty/NASCAR MediaA 23XI Racing hivatalosan bejelentette, hogy Bubba Wallace az elkövetkezendő években biztosan marad a 23-as számú Toyota volánja mögött.

Arról viszont nem ejtettek szót, hogy az új megállpodás pontosan mennyi szezonra szól.

„Bubba kulcsfontosságú része volt a 23XI korai időszakának és nagyon boldog vagyok, hogy folytatni fogja a csapattal” – idézi a hivatalos sajtóközlemény a társtulajdonos Denny Hamlint.

„Amikor bejelentettük Bubbát, mint legelső versenyzőnket, a célunk az volt, hogy segítsük a karrierjét magasabb szintre emelni, amit meg is tettünk. A 23-as gárdájával együtt megszerezte az első győzelmünket és első pole-unkat is, az elmúlt négy futamot pedig zsinórban a top 10-ben fejezte be, ami eddigi pályafutását tekintve a legjobb sorozata. Bubba minden héten versenyképesebb. Izgatottan várjuk, hogy láthassuk a további növekedését, miközben ő és a csapatunk azon dolgozik, hogy elérjük a céljainkat.”

Az alabamai versenyző a 2021-es, debütáló idényüktől fogva szolgálja a Michael Jordan és Hamlin által alapított gárdát.

Legelső szezonjában ráadásul ő volt a 23XI egyetlen pilótája.

Eddigi ötvenkilenc közös futamukból kilencet zárt a top 10-ben, ebből hetet a legjobb ötben, míg tavaly októberben, Talladegán megszerezte nem csak a saját, de egyben a 23XI legelső Cup-győzelmét is.

Múlt héten, Michiganben pedig pole-t ünnepelhetett, ami szintén először esett meg a csapat, valamint Wallace karrierjében egyaránt.