Andretti: Többet tudok Herta F1-es tesztjéről, mint amit nyilvánosságra hoztak – És átkozottul jót!

Andretti: Többet tudok Herta F1-es tesztjéről, mint amit nyilvánosságra hoztak – És ez átkozottul jó!
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiMeglehetősen sejtelmes kijelentést tett Mario Andretti Colton Herta Formula 1-es jövője kapcsán.

Az IndyCarban jelenleg az Andretti Autosportot szolgáló versenyző júliusban, Portimaón vihette pályára a McLaren MCL35M-jét a tavalyi autóval zajló tesztprogram keretein belül.

Pontos részletek nem láttak napvilágot, a csapat közleménye szerint viszont mindenki elégedett volt a teljesítményével.

A MotorLAT-nak adott legfrissebb interjújában azonban Mario Andretti ledobta a taktikai atombombát.

„[Colton] nemrég Portugáliában tesztelt” – kezdte az élő legenda.

„Én egy kicsit többet tudok erről, mint amit nyilvánosságra hoztak és átkozottul jót! Ami a Formula 1-es ambícióit illeti, jól fog teljesíteni ott. Fényes jövő áll előtte, ez nem kérdés.”

Herta jelenleg az IndyCar összetett pontversenyének tizedik helyén áll, amiben műszaki problémák, valamint saját és más hibájából történt balesetek is közrejátszanak.

A 22 éves pilótát számos kritika éri azt illetően, hogy bár gyors, konstansnak azonban nem tekinthető a teljesítménye és viszonylag sokat is hibázik.

Andretti viszont azon a véleményen van, hogy a vezetői baklövéseken lehet javítani. A legfontosabb dolog, hogy megvan a nyers tempója.

„Igazából engem is meglepett néhány úgynevezett hibája, de – a tények figyelmen hagyása nélkül – minden megvan benne, ami kell. Én magam is elkövettem rengeteg hibát a pályán. Nem is kellett mondani, hogy hülye voltam, mert tudtam magamtól. Ő ugyanígy van vele, ahogyan mindannyian. Ez engem egyáltalán nem aggaszt. Azt viszont nem tudod megtanítani senkinek, hogy miként legyen gyors. Egy picit azonban le lehet lassítani a fejlődéssel, valamint a tapasztalatszerzéssel. Felül tudsz kerekedni a hibákon. Biztos vagyok abban, hogy ő saját maga legnagyobb kritikusa. Alkalmas [az F1-re], gyors és jó az ítélőképessége, ezt már mindannyian láthattuk. Minden hozzávaló a helyén van. Ami engem illet, nem aggódom a képességei miatt.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>F1: “Olyat nyújtanánk, amit egy másik csapat sem” – Andretti számára sértőek a kritikák