NASCAR: Sztár csapatfőnököt kap Kimi Räikkönen

NASCAR: Räikkönen ma már tesztel, megnevezték a csapatfőnökét is
credit: Trackhouse RacingKedden érkezett meg az Egyesült Államokba KImi Räikkönen és rögtön bele is vetette magát a munkába.

A NASCAR Cup debütálására készülő finn szupersztár a Trackhouse Racing főhadiszállásán már aznap átesett az üléspróbán, szerdán beült a Chevrolet szimulátorába, ma pedig már a Virginia International Racewayen róhatja a köröket.

Ironikus módon tizenegy évvel ezelőtt szintén ezen a roadon tesztelte a Robby Gordon Motorsports Cup-autóját, de a közös projekt baleset miatt idő előtt véget ért.

Gordon csalódottságát fejezte ki Räikkönen hozzáállása miatt, a tervezett NASCAR királykategóriás bemutatkozása pedig el is maradt.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>“Csalódtunk benne” – Räikkönen balul elsült, 2011-es NASCAR-tesztje


Most viszont már teljesen más szelek fújnak.

A Formula 1 2007-es világbajnoka rendkívül lelkesen tréningezik az új kalandra, ami jövő héten vasárnap, Watkins Glenen vár rá.

A Trackhouse Racing semmit sem bíz a véletlenre és crew chiefjének nem mást neveztek ki, mint a csapat technikai igazgatóját, Darian Grubbot.

A szakember – aki akkoriban a Hendrick Motorsports vezető mérnöke volt – a 2006-os szezon elején a felfüggesztett Chad Knaust helyettesítette a 48-as, Jimmie Johnson által vezetett gép csapatfőnöki posztján, végül megnyerve a Daytona 500-at.

Öt évvel később, a Stewart-Haas Racingnél pedig szintén crew chiefként oroszlánrésze lett abban, hogy Tony Stewart bezsebelte a harmadik bajnoki címét.

A NASCAR már a Räikkönen érkezésének bejelentése után megalkotta a külsős pilóták tesztjére vonatkozó, speciális szabályrendszerét.

Erről bővebben itt lehet olvasni:

>>>>>A NASCAR életbe lépteti a Räikkönen-szabályt