NASCAR: Räikkönen mellett ma tesztel először a Cup másik világhírű debütánsa is

NASCAR: Räikkönen mellett ma tesztel először a Cup másik világhírű debütánsa is
credit: Trackhouse RacingA nemzetközi motorsport világának két közismert pilótája is tiszteletét teszi ma a Virginia International Racewayen.

A Trackhouse Racing színeiben Watkins Glenen bemutatkozó Kimi Räikkönen az IMSA-ban vitézkedő Action Express Racing tulajdonában lévő Next Gennel készülhet új Cup-programjára.

Ennek oka prózai: a NASCAR szabályainak értelmében – a többi gárdával szembeni fair play jegyében – nem lehet soron kívüli, privát tesztet végrehajtani.

Az új versenyzők felkészülését megcélzó gyakorlásokra azonban a szervezet kidolgozott egy külön protokollt, aminek értelmében egy független csapat autójával hajthatnak csak pályára.

Annyi engedményt viszont tettek, hogy az adott pilótát nevező alakulat négy szakemberrel képviseltetheti magát a körözés során.

Bővebben ezen regulákról itt lehet olvasni:

>>>>> A NASCAR életbe lépteti a Räikkönen-szabályrendszert


Räikkönen mellett ma lehetőséget kap a tesztre Mike Rockenfeller is, aki szintén Watkins Glenen fogja teljesíteni karrierje első Cup-bevetését, majd ezt követően októberben, a charlotte-i rovalon is versenyezni fog.

A DTM-bajnok és kétszeres Le Mans-i győztes német a Spire Motorsports 77-es Chevyjével debütálhat, a VIR-en viszont természetesen még ő sem vezetheti a csapat autóját.

Ebből adódóan Rockenfeller szintén a NASCAR vezérigazgatójának, egyben az IMSA vezető tisztviselőjének, Jim France-nak tulajdonában lévő Action Express gépével gyakorolhat közvetlenül azután, hogy Kimi befejezte a munkát.