NASCAR: Räikkönen megérkezett az USA-ba és bemutatta a sisakját is

NASCAR: Räikkönen megérkezett az USA-ba és bemutatta a sisakját is
credit: Trackhouse RacingHelyi idő szerint kedden este landolt Kimi Räikkönen magángépe az észak-karolinai Charlotte-ban, ahol első útja vadonatúj csapata főhadiszállására vezetett.

A finn szupersztár jövő héten, Watkins Glenen ejtheti meg NASCAR Cup debütálását a Trackhouse Racing nemzetközileg ismert versenyzők számára indított PROJECT91 nevű programja révén.

Ennek örömére máris bepattanhatott az alakulat egyik Chevy Camaro ZL1-ének volánja mögé – igaz, egyelőre csak az épületen belül -, átesett az üléspróbán, továbbá személyesen megismerkedhetett a gárda tagjaival.

Ha ez nem lenne elég, a Justin Marks és Armando ‘Pitbull’ Perez tulajdonában lévő Trackhouse még a versenyen viselendő sisakjának dizájnjáról is lerántotta a leplet.

Nem Räikkönen lesz az egyetlen, világszerte ismert bemutatkozó pilótája a mezőnynek.

A Spire Motorsports 77-es Chevyjével szintén most teljesítheti első Cup-bevetését a DTM-bajnok és az egyszeres Daytona 24, valamint kétszeres Le Mans-i győztes Mike Rockenfeller is.

A hírek szerint erre a futamra visszatér Danyiil Kvjat is a Team Hezeberg #26 Toyotájával.

Az orosz pilóta július végén, Indianapolisban esett át a Cup-tűzkeresztségen, műszaki hiba miatt azonban féltávnál kiállni kényszerült.

Remélhetőleg a Glenen már több sikerélménnyel gazdagodik.