IndyCar: Kibékült egymással Grosjean és Ericsson

IndyCar: Kibékült egymással Grosjean és Ericsson
credit: Penske Entertainment/Chris OwensAz IndyCar múlt vasárnapi, nashville-i káoszfutamán annyi esemény törént, hogy öt másik versenyre elegendő lenne.

A legnagyobb viszhangot azonban a hajrában Josef Newgarden és Romain Grosjean közti ütközés váltotta ki.

A kétszeres bajnok előzés közben a falba passzírozta francia ellenfelét, aki emiatt nem is tudta folytatni.

Grosjean érthető módon nagyon dühös volt, Newgarden viszont nem csak megúszta büntetés nélkül, de a leintés utáni interjújában egyenesen kollégájára hárította a teljes felelősséget.

Ezután Twitteren a rajongókkal is konfrontálódott, amiért két nappal később nyilvánosan bocsánatot is kért.

Grosjean viszont csak három dühös emojival kommentálta a történteket, amire Marcus Ericsson az „Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten” mondással reagált.

A Chip Ganassi Racing Indy 500 győztes pilótája azonban a The Race megkeresésére elárulta, hogy már tisztázták a helyzetet.

„Szerintem nagyon sok versenyző volt frusztrált vasárnap éjjel, beleértve engem is” – nyilatkozta Ericsson.

„Kitettem azt a tweetet Romainről, mivel úgy véltem, hogy túl későn vetődött be mellém, ami miatt olyan pozícióba kerültem, hogy Colton [Herta] eltalált. Hétfőn viszont felhívtam őt és átbeszéltük a dolgokat. Ha most visszatekintek, akkor már egyáltalán nem vagyok azon a véleményen, hogy bármi rosszat is tett velem Romain. Pusztán késői manőver volt. Aludtam rá egyet, majd újra átgondoltam és most már tényleg úgy vélem, semmi gond nem volt. Romain egy agresszív versenyző, aki sok balhéban benne volt az elmúlt másfél szezon során, vitákat kiváltva. Hogy ez helyes volt, vagy sem, azt nem az én tisztem eldönteni.”

A svéd leszögezte, hogy az ominózus tweetje sokkal inkább a nagy általánosságot tükrözte, nem pedig kizárólag Nashville-t.

„[Grosjean] keményen versenyez és olykor vele szemben is ezt teszik. Már nem is emlékszem, hogy pontosan mit írtam abban a tweetben. Ahogyan mondtam, ez a versenyzés, ahol már csak így mennek a dolgok: olykor nyersz, olykor veszítesz. Jót beszélgettünk Romainnel és ugyanazon a véleményen vagyunk. Minden rendben van.”