DTM-bajnokkal és Le Mans-i győztessel gazdagodik a NASCAR Cup mezőnye

DTM-bajnokkal és Le Mans-i győztessel gazdagodik a NASCAR Cup mezőnye
credit: DTM/Abt Sportsline
DTM-bajnokkal és Le Mans-i győztessel gazdagodik a NASCAR Cup mezőnye


Nem Kimi Räikkönen lesz az egyetlen, nemzetközileg ismert versenyző, aki augusztus 21-én Watkins Glenen megejti NASCAR Cup debütálását.

A Trackhouse Racing jóvoltából pályára hajtó finn szupersztár mellett ugyanis ott lesz a mezőnyben a DTM 2013-as bajnoka, egyben a Le Mans-i 24 órás viadal 2005-ös kategóriagyőztese, valamint 2010-es összetettbeli legjobbja, Mike Rockenfeller is.

A 38 éves német – aki szintén 2010-ben a Daytona 24-et is behúzta – a Spire Motorsports 77-es számú Chevyjével mutatkozhat be az amerikai stock-car világ legmagasabban jegyzett szériájában.

Rockenfeller emellet október 9-én, a Charlotte Motor Speedway rovalján rendezendő Bank of America Roval 400-on is lehetőséget kap.

„Rajta tartottam a szememet a NASCAR-on már azóta, hogy a kétezres évek elején megkezdtem profi autóversenyző-karrieremet” – idézi a Spire sajtóközleménye Rockenfellert.

„Amikor pedig a sport egyik hőse, Jimmie Johnson csapattársa lehettem [az IMSA-ban] csak még inkább nőtt a tiszeteletem a NASCAR irányába. [A Cup] egy őrülten versenyképes széria, amelyben kerék a kerék elleni csatákat vívnak olyan pilóták, akik a világ legjobbjaihoz tartoznak. A hibának helye minimális, sőt. Watkins Glen egy nehéz pálya bármilyen autóval is hajtasz fel rá. Figyelembe véve, hogy a NASCAR Cup gépei milyen érzékenyek, ez a futam csak még nagyobb kihívás lesz. Szerencsés vagyok, hogy versenyezhettem már LMP prototípusokkal, DTM-autóval, GT-kkel, most pedig a NASCAR-on van a sor. Óriási megtiszteltetés, hogy vezethetem a 77-es NationsGuard Chevy Camaro ZL1-et, köszönettel tartozom a Spire Motorsporsnak amiért megadták nekem ezt az esélyt arra, hogy új fejezetet nyissak a karrieremben.”

A csapat elnöke, Bill Anthony is rendkívül boldog az egyelőre kétfutamos program létrejöttének.

„Hatalmas dolog számunkra, hogy sikerült megnyernünk egy olyan világklasszis, globálisan ismert és elismert tehetséget mint Mike Rockenfeller. Alig várjuk, hogy bevezessük őt a NASCAR világába. Számos erőfeszítést tettünk annak érdekében, hogy gyorsan felvegye a tempót az első, az autóval ismerkedő tesztje, valamint a szimulátorban töltött időt révén, amit partnerünk, a Chevrolet biztosított számunkra.”

Watkins Glenen továbbá minden valószínűség szerint ismét ott lesz Danyiil Kvjat is.

A Team Hezebergnek vezető orosz pilóta július végén, az Indianapolis Motor Speeway roadján mutatkozott be a Cupban, műszaki hiba miatt azonban 43 kör után fel kellett adnia a versenyt.