IndyCar: Megtört a jég – Ganassi végre szóba állt Palou-val

IndyCar: Megtört a jég – Ganassi végre szóba állt Palou-valKettős dobogóval zárta az IndyCar nashville-i Music City GP-jét a Chip Ganassi Racing.

A balesetekkel teli káoszfutam végén Scott Dixon megszerezte főkategóriás karrierje 53. győzelmét – ezzel pedig az örökranglist harmadik helyére taszította le Mario Andrettit -, míg a harmadik pozíciót Alex Palou tudhatta magáénak, aki ráadásul sérült autóval ért célba.

Az ünnepelés közepette Chip Ganassi személyesen gratulált mindkét pilótájának, ami a regnáló bajnok esetében azt jelentette, hogy főnöke ekkor először szólt hozzá a szerződésbotrány kirobbanása óta.

„Nem beszéltünk azóta” – erősítette meg Palou a verseny utáni sajtótájékoztatón.

„Találkoztunk a csapat motorhome-jában és hasonlók, tehát nem arról van szó, hogy kerüljük egymást.”

A 25 éves pilóta elárulta, hogy nem igazán lepte meg Ganassi reakciója.

„A legjobb háromban zártunk. Tavaly nem biztos, hogy örült volna, ha mondjuk a top ötben végzek…Szerintem most akkor is odajött volna gratulálni, ha Scott nem nyer. Chip boldog volt, két autója is a pódiumot érő helyen végzett.”

Arra a kérdésre, hogy mégis mit mondott neki vasárnap Ganassi, Palou így felelt:„Annyit, hogy ‘nagyszerű munka’, valamint, hogy soha ne adjam fel. Ezt a futam előtti megbeszélésén is közölte a csapattal. Tavaly ugyanis ezt már megtanultuk Marcus [Ericsson] révén, most pedig szinte ugyanez történt Scottal, valamint velünk is. Két körrel a leintés előtt még negyedikek voltunk ,de aztán feljöttünk harmadiknak. Szóval igen, nem adtuk fel!”

Palou tavaly ilyenkor két győzelemmel már vezetette az összetettet, idén viszont a legjobbjának eddig három második hely számít, míg a bajnokságban ötödikként jegyzik.

Lemaradása azonban csak 33 pont az éllovas Will Powerhez képest, ebből adódóan pedig hisz abban, hogy még megszerezheti zsinórban második titulusát.

Ehhez viszont le kell győznie két csapattársát is, a második pozícióban álló Dixont és a harmadikként rangsorolt Ericssont is.

A jelenlegi visszás helyzetet tekintve adja magát a kérdés, hogy vajon házon belül őt támogatnák-e.

„Nagyon sok dolog zajlik jelenleg, de én biztos vagyok benne, hogy van esélyem” – jelentette ki Palou, akinek már hetekkel ezelőtt korlátozták a gárda adataihoz való hozzáférés jogát.

„Mindent összevetve Chip akkor lenne elképesztően boldog, ha az egyik autója nyerné a bajnokságot. Nyilván nem győzhetünk mindhárman. Én nem hiszem, hogy kevesebb dolgot, vagy figyelmet kapnék, mint a többiek. Őszintén szólva megmondanám, ha másként lenne.”

Ganassi július végén vitte jogi útra a Palou-val kapcsolatos viszályát, hogy bíróság által érvényesítse igazát, miszerint az opciós joguk révén ők rendelkeznek a pilóta felett 2023-ban is.

Ha ez megerősítést nyer, akkor értelemszerűen a spanyol nem igazolhat a McLarenhez, ahol a hírek szerint Felix Rosenqvist helyét venné át a 7-es Dallara-Chevyben, emellett pedig a Formula 1-es csapat tartalékversenyzője is lenne.

A Palou-ék kérésére szövetségi bíróság által tárgyalt üggyel kapcsolatos első meghallgatást augusztus 9-én ejtik meg.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy