Bubba Wallace: Cserben hagytam mindenkit a csapatnál

Bubba Wallace: Cserben hagytam mindenkit a csapatnál
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR MediaA pole-ból rajtolva végül a második pozícióban ért célba Bubba Wallace a NASCAR Cup Series vasárnapi, michigani futamán.

Ez az eredmény zsinórban a negyedik top 10-es befutója lett, ebből is a harmadik, amit a legjobb öt között zárt.

A 23XI Racing versenyzője azonban nem volt boldog.

Sőt.

Wallace jelenleg az összetett tabella tizenkilencedik helyén áll és ahhoz, hogy bejusson a rájátszásba égető szüksége lenne egy győzelemre.

Erre Michiganben minden eddiginél nagyobb esélye volt.

Végül azonban Kevin Harvick nevetett a végén, aki közel két év után nyert futamot a Cupban, ezzel együtt az idei szezon tizenötödik különböző győztes versenyzője lett.

A Stewart-Haas Racing veterán pilótája ennek köszönhetően biztos résztvevőjévé vált a bajnoki hajrának.

Az, hogy a pozíció nem Wallace-é lett 2.903 másodpercen múlt.

Ebből adódóan érthető módon rendkívül maga alatt volt a leintés után.

„A második hely nem juttat be a rájátszásba” – nyilatkozta Bubba az NBC-nek.

„Sokkal rosszabb érzés most, mint a Daytona 500-on [amit szintén a másodikként zárt – a szerk.], az csak az ölünkbe hullott. Most viszont megvolt az autónk a győzelemhez. A futam közepén kissé hátraestünk, akkor nem is gondoltam, hogy visszatérhetünk az élre. Nehéz volt előzni. Az utolsó restartnál hoztam egy rossz döntést.”

A kockás zászlót harminchét körrel megelőzött új rajtnál Wallace a felső ívet választotta, a zöld jelzést követően viszont több pozíciót is visszaesett. Nagy küzdelem árán sikerült visszatérnie a második helyre, de Harvickot már nem tudta befogni.

„Mindent összevetve fantasztikus hétvégénk volt. Nagyra értékelem a csapatomat, bárcsak a 23-as Toyota eljutott volna a victory lane-re! Annyira gyors volt… Jó ideig a szívemen fogom ezt viselni. Mindenkit cserben hagytam. Hamarabb el kellett volna mennem az 5-ös [Kyle Larson] mellett… Rengeteg rossz döntést hoztam, ami a győzelembe került. Gyűlölöm a csapat miatt. Mindenki pokolian jó munkát végzett. Nagyon sok pozitívum volt ebben a hétvégében. Én viszont az az ember vagyok, aki a negatívumokra sokkal nagyobb hangsúlyt fektet. Ezen változtatnom kell.”

A Cup 2022-es alapszakaszából már csak három verseny van hátra: Richmond (aug. 14.), Watkins Glen (aug. 21.) és Daytona (aug. 28.).KAPCSOLÓDÓ:

>>>>> Harvick-győzelem, tömegbaleset és újabb tűzeset Michiganben, míg a rájátszásban pedig már csak egy hely kiadó