IndyCar: Totális Penske-uralmat hozott a Music City GP második edzése

IndyCar: Totális Penske-uralmat hozott a Music City GP második edzése
credit: Penske Entertainment/Travis HinkleScott McLaughlin bizonyult a leggyorsabbnak a Music City GP szombati edzésén.

Az új-zélandi versenyző 1:15.4609-es időt produkált legjobb körén 0.2945 másodpercet verve csapattársára, Josef Newgardenre.

Roger Penske örömre igazán felhőtlen lehetett, hiszen a harmadik pozíciót Will Power kaparintotta meg, így a top 3-at teljes egészében az ő autói bérelték ki.

Befért még a top 5-ben az Andretti Autosportot szolgáló Alexander Rossi, valamint a jövőre már a 27-es Dallara-Hondában őt váltó – jelenleg viszont még az AJ Foyt Racingnek vezető – Kyle Kirkwood is.

Az egyórás gyakorlás nem mindenkinek volt sétagalopp Nashville utcáin.

Az Ed Carpenter Racinggel frissen szerződést hosszabbított Rinus VeeKay rögtön az elején megtörte a 21-es Dallara-Chevyt, de végül képes volt visszatérni a pályára. Legjobb eredménye azonban csak a huszonkettedik helyre lett elegendő.

Hasonlóképpen a javasoltnál közelebbi kapcsolatot létesített a fallal a mclarenes IndyCar-üléséért küzdő Felix Rosenqvist is, de komolyabb kár az ő esetében sem keletkezett.

Látogatást tett még a pálya mellett többek között Devlin DeFrancesco, Colton Herta, Pato O’Ward és Callum Ilott is. Szerencsére mindannyian megúszták következmény nélkül.

Az IndyCar hétvégi programja magyar idő szerint 22:15-kor folytatódik a kvalifikációval.