IMSA: Megérkezett a 2023-as versenynaptár!

IMSA: Megérkezett a 2023-as versenynaptár!Az IMSA hivatalosan lerántotta a leplet a WeatherTech SportsCar Championship 2023-as naptáráról.

A bajnokság menetrendje összesen tizenegy állomást tartalmaz, a startjelent pedig a szokásoknak megfelelően a daytonai 24 órás viadal adja majd ki.

A rangos verseny programsorozata január 26-29-e között zajlik le, míg a szezonzáróra október 14-én, Road Atlantán kerül sor.

Ahogyan már korábban bejelentésre került, a széria szeptember közepén, nyolc év hiátus után visszatér az Indianapolis Motor Speedwayre, ezzel párhuzamosan viszont búcsúzik Mid-Ohio, valamint Detroit is.

Utóbbi utcai futam kiesésére eleve számítani lehetett.

A versenyt rendszerint június elején, az IndyCarral közösen bonyolítják le.

Ezen időpont azonban jövőre nem lenne megfelelő a SportsCar Championship számára, mivel ekkor már számos csapat a Le Mans-i 24 órás viadalra fog készülődni.

A detroiti hétvége viszont mégsem marad teljes egészében IMSA-jelenlét nélkül, lévén a szervezet alá tartozó Michelin Pilot Challenge autói pályára fognak hajtani.

A hosszútávú fordulókat tömörítő Michelin Endurance Cup alá a Daytona 24, a sebringi 12 órás, a Watkins Glen-i 6 órás, valamint a Road Americán esedékes 10 órás vesenyek tartoznak.

Ezek mellett viszont Indianapolisban is egyszerre lesznek jelen az összes – GTP, LMP2, LMP3, GTD Pro és GTD – kategória autói.

A naptár ugyanakkor még nem tekinthető teljesnek.

Az IMSA már korábban bejelentette, hogy képviseltetni fogják magukat a NASCAR Cup történetének első, utcai fordulóján Chicagóban.

A július 1-2-ára datált esemény kapcsán azonban még nem árulták el, hogy mely’ szériákkal és/vagy kategóriákkal szándékoznak megjelenni.