IndyCar: Christian Lundgaard nyitott az élen Nashville-ben

IndyCar: Christian Lundgaard nyitott az élen Nashville-ben
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiAz RLL Racingnek vezető Christian Lundgaard elsőségével vette kezdetét a Music City Grand Prix programja Nashville utcáin.

A múlt szombaton, Indianapolisban élete első IndyCar-dobogóját – annak is második helyét – megszerzett dán újonc 1:15.9659-es köre révén bizonyult a pénteki edzés legjobbjának, 0.2391 másodpercet adva a másodikként zárt Felix Rosenqvistnek (Arrow McLaren SP).

A harmadik pozícióban egy újabb elsőéves, név szerint David Malukas végzett a Dale Coyne Racing színeiben, de befért még a top 5-be a Team Penske kétharmada is Scott McLaughlin, valamint a tősgyökeres nashville-i Josef Newgarden személyében is.

A gyakorlás balesetmentesen zajlott le, kicsúszásokból viszont nem volt hiány.

Látogatást tett a pálya mellett Dalton Kellett, Devlin DeFrancesco, Rinus VeeKay, Helio Castroneves és Colton Herta is, utóbbi két versenyzőnek ráadásul extrán eseménydús volt ez a 75 perc.

A Meyer Shank Racing brazilja rögtön biztos rajtbüntetés tudatában veselkedett neki a hétvégének, miután rendkívüli motorcserét kellett eszközölni az autójában.

Az edzést csak kisebb csúszással tudta megkezdeni műszaki hiba miatt, majd áthajtásos büntetést kapott a pit nem megfelelő elhagyása miatt, mindennek tetejébe pedig még a falat is sikerült lesúrolnia.

Hasonlóképpen mozgalmas volt Herta körözése is, aki kicsúszás miatt előidézett egy piros zászlós szakaszt, utána kis híján falazott, majd csak hajszálon múlt, hogy nem ütközött össze a pitből visszatérő Kellettel.

Az amerikai végül a nyolcadikként zárt lett, míg veterán kollégájának be kellett érnie a huszonharmadik pozícióval.

A program szombaton, magyar idő szerint 18:15-kor folytatódik a második gyakorlással.