Ganassi visszavonta indítványát, szövetségi bíróságra megy a Palou-gate

Ganassi visszavonta indítványát, szövetségi bíróságra megy a Palou-gate
credit: Penske Entertainment/Chris JonesAugusztus harmadikán, szerdán a Chip Ganassi Racing hivatalosan visszavonta indítványát, amellyel még azt szerették volna elérni, hogy az eredeti terveik szerint, a helyi bíróságon folytathassák le az Alex Palou szerződésszegésével kapcsolatos, első meghallgatást.

A csapat július 25-én terelte jogi útra a spanyol versenyző ügyét, miután két héttel korábban kiderült, hogy aláírt a McLarenhez a CGR opciós joga ellenére.

A vitát mindenképpen az indianai Marion megye bíróságán akarták letudni, Palou ügyvédei viszont néhány nappal később akcióba léptek és saját beadványukban azt kérték, emeljék az ügyet szövetségi szintre.

Indoklásként felhozták többek között, hogy Ganassi lakhelye, valamint a CGR számos érdekeltsége szintén ebben a megyében van, így elfogultság gyanúja merülhet fel.

Emellett arra is hivatkoztak, az eset anyagi értelemben túlságosan nagy horderejű ahhoz, hogy a megyei bíróságon maradjon.

Legfőbb érvként viszont az érintett felek változatos állampolgárását hozták fel, ami szintén kimeríti a lokális szint hatáskörét.

A CGR erre hétfőn úgy reagált,, hogy Palou-ék sietve, ráadásul hibásan és hiányosan nyújtották be kérelmüket, amelyben nem szolgáltattak pontos információkat valamennyi érintett állampolgárságáról. Ehelyett csak a “teljes sokszínűség” kifejezést használták.

Erre reagálva a spanyol pilóta ügyvédei legkésőbb szerda délig egy komplett listát akartak látni a CGR tulajdonosi köréről, belértve azok nemzetiségét is.

Ganassiék ezen határidő lejárta előtt órákkal végül visszavonták arra vonatkozó indítványukat, hogy az ügy Palou jogászainak kérése ellenére a helyi bíróságon maradjon.

Az Indianapolis Star értesülései szerint Ganassiék végül elfogadták, hogy valóban több pénz forog kockán, mint a határértéknek számító 75.000 dollár, továbbá abban is egyetértettek, hogy az ügy szereplői eltérő USA-béli államokból, valamint külföldi országokból származnak.

Mindebből adódóan szövetségi bíróság előtt kell lebonyolítani a meghallgatást.

Ugyanakkor hozzátették, hogy nem kizárólag azon okokból, amelyeket Palou-ék állítottak.

A CGR eredetileg már augusztus 30-a előtt pontot akart tenni az ügy végére, jelen fejlemények tükrében viszont borítékolhatóan jóval tovább fog húzódni (legalábbis, ha nem születik peren kívüli megegyezés).

A regnáló bajnok ügyvédei a hét elején azt is kilátásba helyezték, hogy rágalmazás miatt viszontkeresetet nyújtanak be a csapat ellen.