NASCAR: A Front Row Motorsports visszavonta fellebbezését

NASCAR: A Front Row Motorsports visszavonta fellebbezését
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaHelyi idő szerint kedden délelőtt a Front Row Motorsports hivatalosan bejlelentette, hogy visszavonja a múlt héten benyújtott fellebbezését és mégis elfogadják a NASCAR által rájuk kirótt gigabüntetést.

A gárda 34-es számú, Michael McDowell által vezetett Fordja az egyike volt azon autóknak amelyeket a poconói futam után extra technikai ellenőrzés alá vetettek a szervezet észak-karolinai kutatási és fejlesztési részlegén.

Ennek során a versenygépen a szabályokkal ellentétes módosítást tártak fel, ami olyan mértékűnek bizonyult, hogy a NASCAR gigantikus büntetést rótt ki rájuk.

A szervezet egyaránt levont 100-100 bajnokságbeli pontot az autó, valamint a pilóta neve mellől, a crew chief Blake Harrist négyfutamos eltiltással és 100.000 dolláros pénzbírsággal sújtották, továbbá 10 playoff-egységnek is búcsút mondhattak.

A probléma pontos okát egyelőre nem tárták nyilvánosság elé, amiben szerepet játszott az FRM által július 27-én benyújtott fellebbezés is.

A gárda azonban hat nappal később úgy döntött, mégsem kívánnak élni ezen jogukkal.

Ebből adódóan Harris ezen a hétvégén Michiganben már nem is teljesít szolgálatot, ahogyan Richmondban, Watkins Glenen és az alapszakaszt lezáró daytonai futamról is hiányozni fog.

Helyettese a versenymérnök Chris Yerges lesz.