„Reddick jövőre is az RCR-nél lesz” – mondta Childress, aki nem beszél a versenyzőjével

“Reddick jövőre is az RCR-nél lesz” – mondta Childress, aki nem is beszél a versenyzőjével
credit: James Gilbert/Getty/NASCAR MediaTyler Reddick sikerét hozta a NASCAR Cup Series vasárnapi, indianapolisi Verizon 200-a.

A 26 éves versenyző a pole-ból indulva zárta az élen a minden téren őrült road-futamot, megszerezve ezzel idei – egyben teljes eddigi főkategóriás karrierje – második győzelmét.

Ezen victory lane-re tett látogatása azonban már merőben más csapaton belüli viszonyok között zajlott le, mint a legelső még július elején, Road Americán.

A wisconsini vonalvezetésén aratott diadala után egy héttel – ironikus módon pontosan azon a napon, amikor az IndyCarban is kirobbant a Palou-gate – a 23XI Racing hivatalosan bejelentette, hogy Reddick 2024-től már az ő alakulatukat fogja szolgálni.

A nagy sietségre Denny Hamlinék részéről azért volt szükség, nehogy valamelyik konkurens gárda lecsapja a kezükről a fiatal tehetséget.

A hír meglepte a NASCAR közösségét, amibe Reddick jelenlegi munkaadója, a Richard Childress Racing is beletartozott.

Saját közleményükben egyenesen úgy fogalmaztak, hogy „az időzítés nem is lehetett volna rosszabb”.

„A [23XI] bejelentése után rengeteget gondolkodtam azon, hogy mit kellene most csinálnom, miként kéne kezelnem…” – nyilatkozta Childress az indianapolisi diadal után.

„Aztán arra jutottam, hogy nem csak egy emberről van szó, hanem egy csapatról. Másnap közöltem a komplett gárdával, hogy nem a legtökéletesebb körülmények közepette zajlott le ez a dolog, de ettől még ugyanúgy fogunk harcolni az év hátralévő részében, a következő szezont pedig meglátjuk.”

Korábban olyan pletykák is napvilágot láttak, miszerint Reddicket 2023-ban az RCR leparkoltatja, vagy egyenesen kiengedi szerződéséből.

Ezeket viszont Childress most cáfolta.

„Tyler jövőre is az RCR autójában lesz.”

Az üzletember ugyanakkor azt is elárulta, hogy az ominózus nap óta egészen a mostani győzelemig egy szót sem váltott személyesen a versenyzőjével.

Hogy ez változik-e a siker után?

„Gratulálni fogok neki, ahogyan az egész csapatnak is. Mindannyian nagyszerű munkát végeztek. Szponzorunknak, a 3CHI-nek is ki fogom fejezni gratulációmat. Ez az otthonuk, nagyszerű számukra, hogy itt tudtak nyerni.”

Jelen helyzet hasonlít arra, amikor tizenhárom közösen eltöltött szezon után Kevin Harvick átigazolt az RCR-től a Stewart-Haas Racinghez.

A későbbi bajnok kontraktusából még szintén hátra volt egy komplett idény, amikor a váltást 2013 januárjában nyilvánosságra hozták.

Childress szerint viszont a két szituáció között van egy nagy különbség.

„Kevin és én minden részletre kiterjedően átbeszéltük az egészet és végül közösen tettük meg a bejelentést. Abban az évben négy versenyt nyert nekünk és majdnem behúztuk a bajnokságot is. A mostani [Reddick-kel] nem éppen így zajlott le.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Nagy baleset, lángoló autók, emberfeletti teljesítmény és Reddick-győzelem Indianapolisban