IndyCar: Szövetségi ügy lehet a Palou-gate-ből, a bajnok rágalmazásért perelheti Ganassit

IndyCar: Szövetségi ügy lehet a Palou-gate-ből, a bajnok rágalmazási pert indít Ganassi ellen
credit: Penske Entertainment/Chris OwensÚjabb fordulat állt be az Alex Palou vs. Chip Ganassi Racing sagában.

A spanyol versenyző ellen szerződésszegés miatt múlt héten indított pert a CGR, aminek során bizonyítani akarják, hogy kizárólag nekik van érvényes kontraktusuk vele a 2023-as szezonra.

Palou ügyvédje erre úgy válaszolt, Ganassiék szándékosan akarják megakadályozni a pilóta átigazolását a McLarenhez, ezzel együtt pedig elvenni tőle a Formula 1-ben való bemutatkozás lehetőségét.

Nem telt bele pár nap és a regnáló bajnok is támadásba lendült.

A 25 éves pilóta jogi csapata hivatalosan kérvényezte, hogy a vitát ne az indianai Marion megye bíróságán (amelyhez a CGR fordult), hanem a szövetségi hatáskörben lévő, dél-indianai kerületi bíróságon folytassák le.

A dokumentumokban Palou-ék többek között azzal érvelnek, az ügy tárgya eléggé nagy horderejű ahhoz, hogy szövetségi szinten tárgyalják.

Állításuk szerint ráadásul ha Alexet arra kötelezik, hogy akarata ellenére jövőre is a CGR-nél maradjon, akkor anyagi értelemben jóval többet bukik, mint az a 75.000 dollár, amely a szövetségi perek alsó határát képezi.

Emellett a felek különböző országokból is származnak, lévén az alperes spanyol, ahogyan az ő brandjét kezelő ALPA Racing székhelye is Barcelonában található, míg Ganassiék minden szállal az USA-hoz kötődnek.

A versenyző állandó lakhelye szintén Spanyolországban van, az Egyesült Államokban csak átmenetileg tartózkodik és még a munkavállalói vízuma is ideiglenes.

Az indianapolisi News 8 csatorna által megszerzett iratok szerint Palou-ék rágalmazásért is perelni szándékoznak a CGR-t:

„Az alperesek jelenleg a szerződésen kívüli viszontkereset érvényesítését várják, beleértve a rágalmazás tényét is.”

A CGR-t képviselő James Voyles szerint Palou-ék csak azért lépték mindezt meg, hogy lassítsák a folyamatot.

„Ganassi keresetet indít szerződésszegés, valamint a bizalmi kötelezettség megszegése miatt és előzetes jogorvoslatot kér a helyrehozhatatlan károk megoldására” – írta közleményében az indianai sztárügyvéd.

A csapat július 25-ei, saját beadványában még arra kérte a Marion megyei bíróságot, hogy augusztus 30-a előtt ejtsék meg a meghallgatást.

Üzleti titkokra hivatkozva külön kérvényezték az ügy zárt ajtók mögötti megvitatását. Ezt helyi szinten jóvá is hagyták számukra.

Arra viszont már nincs garancia, hogy a szövetségi bíró is hasonlóképpen fog tenni.

Ennek apropóján egy virtuális konferenciát is lefolytattak Heather Welch bírónővel.

Indoklásuk szerint Palou-ék sietve, ráadásul hibásan és hiányosan nyújtották be kérelmüket, amelyben nem szolgáltattak pontos információkat valamennyi érintett állampolgárságáról. Ehelyett csak a „teljes sokszínűség” kifejezést használták.

Erre reagálva a spanyol pilóta ügyvédei legkésőbb szerda délig egy komplett listát szeretnének látni a CGR tulajdonosi köréről, belértve azok nemzetiségét is.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Palou: Jövőre a McLaren családjának tagja leszek