Rossi: Együttérzek Coltonnal, de most rajtunk volt a sor

Rossi: Együttérzek Coltonnal, de most rajtunk volt a sor
credit: Penske Entertainment/James BlackSzombaton, az Indianapolis Motor Speedway road vonalvezetésén Alexander Rossi végre visszatalált a victory lane-re.

Az Andretti Autosport pilótája 44 kört az élen töltve nyerte meg a Gallagher GP-t, pontot téve a több, mint három éven, ezen belül is 49 futamon át tartott nyeretlenségi sorozatára.

Sikeréhez viszont hozzájárult csapattársa, Colton Herta drámája is.

A 22 éves kaliforniai vezető pozícióban futott rá a kerékvetőre, ami után – a gyanú szerint a váltó sérülése miatt – végleg kiállni kényszerült.

Így örökölte meg végül az incidens előtt másodikként jegyzett Rossi az első helyet, amit aztán a táv hátralévő 43 körében már nem is engedett ki a kezei közül.

Hertát végül az utolsó előtti, huszonnegyedik pozícióban rangsorolták, összetettben pedig két helyet visszaesve már csak a tizedikként jegyzik.

„Szomorú” – írta kiesése után Twitteren a májusi, ugyanezen a pályán, szakadó esőben rendezett fordulót dominánsan megnyert versenyző.

„Megmutattuk, hogy mit tudunk. Folytatjuk, amíg újra nem nyerünk.”

Bár érthető módon rendkívül csalódott volt, a leintés után mégis elsőként gratulált kollégájának, konkrétan felmászva az autójára.

„Együttérzek Coltonnal” – nyilatkozta a győzelem Rossi után az NBC-nek.

„Ugyanakkor hálás vagyok, hogy végre valami összejött nekünk is. Colton határozottan erős teljesítményt nyújtott, a kilencedik helyről jött fel az élre, ami fantasztikus. Az autóink egyformák voltak, így szerintem érdekes lett volna a kettőnk csatája. Most viszont a 27-esen volt a sor, ami elképesztő!”