Kyle Busch hajlandó a saját piaci értéke alatt is versenyezni

NASCAR: Kyle Busch a saját piaci értéke alatt is hajlandó lenne versenyezni
credit: James Gilbert/Getty/NASCAR MediaTovábbra is a levegőben lóg Kyle Busch jövője a NASCAR Cup Seriesben.

A Joe Gibbs Racingnek még mindig nem sikerült megtalálnia a 18-as Toyotát közel másfél évtizede szponzoráló – az év végén pedig a sportból teljes egészében távozó – Mars Inc. utódját, a kétszeres bajnok pedig maga is elismerte, hogy az utóbbi időszak számtalan álmatlan éjszakát okozott számára.

A célja továbbra is az, hogy JGR-nél maradjon, aminek érdekében még a fizetésének csökkentésébe is belemenne.

„A pénz sosem volt a probléma része” – szögezte le Busch a Cup szombati kvalifiációját megelőző sajtótájékoztatóján.

„Nyilvánvalóan ismerem a sport jelenlegi helyzetét és tudom, hogy gazdaságilag mennyit változott a néhány évvel ezelőttihez képest. A sajtó mondhat, amit akar. Azt sugallják, hogy az én fizetési igényem a csillagos eget súrolja, holott már közöltem, hogy hajlandó vagyok engedményeket tenni és a piaci értékem alatt versenyezni annak érdekében, hogy abban az ülésben maradjak, amelyet az elmúlt 15 évben az otthonommá tettem. Próbálok rájönni, miként is állnak a dolgok. Jelenleg minden lehetőség terítéken van. Tárgyalunk rövid és hosszú távon, mindenkivel mindenről.”

Ebbe akár más szériákba tett kitérő is beletartozhat.

„Mondták már nekem, hogy talán csinálnom kellene egy Kyle Larson turnét. Versenyezzek late modelekkel, az IMSA-ban, az IndyCarban, dirt-pályákon stb. Valószínűleg ez van a listám legalján, de határozottan nem hagynám le róla.”

Busch nem titkolja, hogy több NASCAR-gárdával is folytatott már megbeszéléseket. Konkrét neveket viszont nem mondott.

Sajtóhírek szerint azonban közéjük tartozik a Stewart-Haas Racing, amelynek veteránja, Kevin Harvick tárt karokkal fogadná őt csapattársaként.

„Ha rajtam múlna már ma leszerződtetném Kyle Buscht” – jelentette ki a 2014-es Cup-bajnok.

„Óriási hatása lenne a csapat teljesítményére, arra sürgetne mindenkit, hogy még jobban dolgozzunk. Persze engem senki sem kérdezett meg Kyle-ról, ami annyira tipikus! Véleményem szerint ki van zárva, hogy egy Kyle Buschnak ne lennének opciói. Tudom, rengeteg dolog zajlik most körülötte, de mindent összevetve ő az egyik legjobb, aki valaha végigsétált itt a garázsokon. Sok gárda van, amelyeknek még valószínűleg soha nem volt ilyen típusú versenyzője. Ő szó szerint , a puszta tehetségével képes újraépíteni egy komplett csapatot, ha valaki esélyt ad neki rá. Én remekül kijövök vele. Egymás ellen versenyzünk, néha dühösek is vagyunk a másikra. Ugyanakkor el kell, hogy mondjam, egy olyan csapattárs, mint ő az én autómat is gyorsabbá tenné.”