Bekattant a sztárpilóta: A sisakját dobta a mezőny elé, mivel kicsúszása után nem térhetett vissza a versenybe

Bekattant a sztárpilóta: A sisakját dobta a mezőny elé, mivel kicsúszása után nem térhetett vissza a versenybeNem mindennapi jelenetek játszódtak le az amerikai sprint-car szakág csúcsát képező World of Outlwas Sprint Car Series szombati, weedsporti fordulóján.

A Stenhouse Jr.-Marshall Racing 17-es számú gépét vezető Sheldon Houdenschild a főfutam során megforgott, aminek következtében a pálya mellé sodródott.

A versenybírák úgy ítélték meg, hogy az autó biztonságos helyen van, ezért nem rendeltek el sárga zászlós szakaszt.

A 28 éves pilóta azonban mindenképpen vissza akart állni a versenybe, ehhez viszont szüksége lett volna a pace car fázisra.

Amikor tudatosult benne, hogy ezt nem kapja meg, rögtön elszakadt nála a cérna.

Az idén már nyolc feature-győzelemnél járó, a bajnokságban harmadikként rangsorolt pilóta először a hozzá siető tisztviselővel konfrontálódott, majd a sisakját egyenesen a pályára dobta.

Arról egyelőre nincs információ, hogy milyen büntetésre számíthat.

A történtek megosztották a WoO közösségét.

A Haudenschildet védelmükbe vevő rajongók szerint teljesen jogos volt a kirohanása, mivel a versenyirányítás az utóbbi időben teljesen következetlen döntéseket hoz.

Sőt, egyenesen odáig mentek, hogy direkt nem rendelték el a sárgát, hogy ezzel is a háromszoros bajnok – és jelenlegi éllovas – Brad Sweetnek kedvezzenek.

A Kasey Kahne Racing pilótájának ráadásul pár fordulóval ezelőtt volt egy szinte teljes egészében Haudenschildével megegyező incidense is, ami után már másodperceken belül bent is volt a pályán a pace car.

Mások szerint viszont a vélt, vagy valós kivételezés miatt frusztráció sem ad okot arra, hogy a sisakját ellenfelei elé dobja, potenciálisan életveszélyes helyzetet teremtve.

Sheldon egyébiránt az amerikai dirt-világ egyik legismertebb fiatal pilótájának számít.

Ebben nem csak eredményei, hanem édesapjának személye is közrejátszik.

A profi versenyzéstől tavaly visszavonult Jac Haudenschild több egyéb mellett háromszor is megnyerte a híres Kings Royalt, 2009-ben pedig a Nemzeti Sprint Car Hírességek Csarnokába is beválasztották.