NASCAR: Hamlint már fizikálisan is megviseli, hogy egyszerre két szerepkörben kell helytállnia

NASCAR: Hamlint már fizikálisan megviseli, hogy a versenyzés mellett csapattulajdonosként is helyt kell állnia
Hamlin és a 23XI egyik pilótája, Kurt Busch (credit: Chris Graythen/Getty/NASCAR Media)Második szezonját tapossa Denny Hamlin egy személyben versenyzőként és csapattulajdonosként

A Michael Jordannel közösen létrehozott 23XI Racing tavaly debütált a NASCAR Cupban, idén pedig már két autóval képviseltetik magukat a pályán.

A Joe Gibbs Racingnek vezető pilóta a gárda alapításának pillanatától tisztában volt azzal, hogy nem lesz könnyű dolga.

A versenyzés önmagában véve rengeteg erőfeszítést, összpontosítást igényel, ami legalább ennyire igaz egy komplett csapat irányítására is.

Hamlin nem titkolja, hogy az elmúlt időszak rendkívüli terhet rótt rá, aminek hatásait már fizikálisan is megérzi.

„Nem könnyű” – nyilatkozta a háromszoros Daytona 500 győztes a The Athleticnek.

„Sőt, kétségkívül egyre nehezebb és nehezebb lesz. A csapat még mindig nem nyugszik biztos alapokon, jelenleg is csak növekedünk és ez így fog maradni minimum három évig. Szükségem van még több munkaórára, ami azt jelenti, hogy hamarabb kelek fel és még tovább maradok fenn.
Akikkel üzleti levelezésben állok jól tudják, hogy általában éjfél és hajnali kettő között szoktam válaszolni, mivel az agyam állandóan zakatol.

A problémám az – és ezen valahogyan segítenem kell -, hogy megtaláljam a módját annak, miként kapcsoljam ki a gondolataimat, mivel nem alszom valami jól. Folyton csak a csapatom bővítésén agyalok és azon, hogy miként tehetném jobbá. Vagy én magam hogyan lehetnék még jobb versenyző? Mi az, amit rosszul csinálunk a 11-es Toyotánál?”

Gondjaival nincs egyedül a paddockban.

„Beszélgettem Justin Marksszal [a Trackhouse Racing tulajdonosával], aki pontosan ugyanúgy van, mint én. Nem alszunk, mert amint letesszük a fejünket, rögtön a jövőn kezdünk rágódni. Ezt valahogy meg kell oldani. Jelenleg igyekszem átszervezni a dolgaim. Péntektől vasárnapig a 11-es gárdájával vagyok, majd hétfőn a JGR-rel tartunk értekezletet.

Aznap délutántól pedig csütörtökig, vagy péntekig már kizárólag a 23XI-nel foglalkozom. Bízom azokban az emberekben, akiket felvettem, hogy jó munkát végeznek. Ha mégis ennek ellenkezőjét látom, akkor közbelépek. Összességében viszont szerintem nagyszerű csapatot állítottunk össze és remekül dolgoznak. Amikor úgy találom, hogy itt, vagy ott változtatni kellene, akkor kérdés nélkül elmondom a véleményem. A választ viszont magam sem tudom. Annyi biztos, a 23XI-nél mindenki fantasztikus munkát végez és én is igyekszem a tőlem telhető legjobbat nyújtani.”