Akár 20 futamosra is duzzadhat az IndyCar naptára

Akár 20 futamosra is duzzadhat az IndyCar szezonja
credit: Penske Entertainment/Chris JonesHa minden a terveknek megfelelően alakul, akkor hamarosan akár húsz állomásból is állhat az NTT IndyCar Series versenynaptára.

A RACER értesülései szerint a széria anyacége, a Penske Entertainment keményen dolgozik azon, hogy 2024-től vadonatúj helyszínekkel gyarapítsa menetrendjét, méghozzá úgy, hogy lehetőleg ne mondjon búcsút egyetlen jelenlegi pályának sem.

A korábbi híreknek megfelelően az egyik legkomolyabb jelöltnek a Milwaukee Mile visszatésése számít, emellett pedig vizsgálják a nemzetközi kiruccanások lehetőségét is.

Az IndyCar naptárában egyetlen USA-n kívüli futam szerepel a kanadai Toronto utcái képében, ahová két év hiátus után, idén tért vissza a mezőny.

A közeljövőt tekintve Mexikó áll a lista élén, ahol egyrészt rendkívül népszerű a bajnokság, továbbá egy helyi hősüknek is szurkolhatnak Pato O’Ward személyében.

Ami a jövő évet illeti, lényegében alig várható változás a mostanihoz képest.

Az idei, februrári kezdés helyett nagy valószínűséggel március első hétvégéjén fog startolni a szezon, a befejezés viszont újfent szeptember közepén lesz az NFL-idény kezdete miatt.

Pályákat tekintve egyedül a Texas Motor Speedway sorsa lóg a levegőben.

A másfél mérföldes ovállal kötött szerződés idén járt le, de az IndyCar szerint már történtek előrelépések a hosszabbítást illetően.

A pontos, 2023-as menetrend előreláthatólag augusztus végén fog napvilágot látni.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Az IndyCar tárgyal a Milwaukee Mile visszatéréséről