Ügyvéd: Ganassi meg akarja akadályozni, hogy Palou az F1-ben versenyezzen

Ügyvéd: Ganassi meg akarja akadályozni, hogy Palou az F1-ben versenyezzen
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiJúlius 25-én, hétfőn a Chip Ganassi Racing hivatalosan is jogi útra terelte az Alex Palou-val kapcsolatos szerződésbotrányt.

Az indianai Marion megyében benyújtott dokumentumok szerint a csapat már augusztus vége előtt szeretné megejteni a meghallgatást, ami állításuk szerint nem venne igénybe többet 2 óránál.

Üzleti titkokra hivatkozva a csapat kérvényezte, hogy az ügyet zártan kezeljék, ebből adódóan konkrétumok nem láttak napvilágot.

Annyi bizonyos, hogy alperesként Palou-t és az ő brandjét kezelő céget, az ALPA Racinget nevezték meg, míg a McLarenre közvetlenül érintett, harmadik félként hivatkoztak.

Mint ismeretes, a CGR július 12-én jelentette be, hogy élni kíván opciós jogával és 2023-ban is megtartja a regnáló bajnok spanyolt.

Pár órával később viszont Palou a közösségi médiában leszögezte, ő nem akar maradni a gárdánál, amit korábban már a tudomásukra is hozott. Ezzel párhuzamosan pedig a McLaren bejelentette, hogy leigazolták a 25 éves tehetséget és az idei IndyCar-szezont követően már az ő táborukat fogja erősíteni.

Arról viszont egy szót sem ejtettek, hogy pontosan melyik bajnokságba szánják őt.

Mindössze annyit árultak el, Palou szerepet kap a tavalyi F1-es autóval zajló tesztprogramban.

Egy nappal azután, hogy kiderült, Ganassi bírósághoz fordult, végre megszólalt magának a pilótának az ügyvédje, Rachel Epstein is.

„Csalódottak vagyunk amiatt, hogy a Chip Ganassi Racing megpróbálja megfosztani Alexet a Formula 1-ben való versenyzés lehetőségétől” – olvasható a közleményben.

„Még inkább kiábrándítanak bennünket a CGR nyilvános bírósági beadványai és a sajtóban való folyamatos kommentárjaik. Alex minden tőle telhetőt megtett a CGR-ért. Nagyon sajnálatos, hogy a csapat viszont megkísérli elvenni tőle ezt a lehetőséget. Reméljük, hogy a felek békés úton meg tudják oldani. Ha mégsem, akkor állunk elébe annak, hogy privát bírósági eljárás keretében zárjuk le, ahogyan azt a CGR is kérte.”

Érdekesség, hogy az AP hírügynökség értesülései szerint Palou korábban már azt is közölte Ganssiékkal, hogy a szezon végeztével haza kíván költözni Spanyolországba.