NASCAR: McDowellék fellebbeznek a horribilis büntetésük ellen

NASCAR: McDowellék fellebbeznek a horribilis büntetésük ellen
credit: Sean Gardner/Getty/NASCAR MediaA Front Row Motorsports hivatalosan bejelentette, hogy élnek fellebbezési jogukkal a NASCAR szerdán kiszabott gigantikus büntetése kapcsán.

A csapat 34-es számú, Michael McDowell által vezetett Fordja az egyike volt azon autóknak amelyeket a poconói futam után extra technikai ellenőrzés alá vetettek a szervezet észak-karolinai kutatási és fejlesztési részlegén.

Ennek során a versenygépen a szabályokkal ellentétes módosításokat tártak fel, ami olyan mértékűnek bizonyult, hogy a NASCAR gigantikus büntetést rótt ki rájuk.

A részletekbe nem mentek bele, ami bevett szokás abban az esetben, ha fellebbezés lehetősége áll fenn.

A szervezet egyaránt levont 100-100 bajnokságbeli pontot az autó, valamint a pilóta neve mellől, a crew chief Blake Harrist négyfutamos eltiltással és 100.000 dolláros pénzbírsággal sújtották, továbbá 10 playoff-egységnek is búcsút mondhattak.

Az FRM egy nappal később elindította a fellebbezési eljárást, bővebb információt azonban egyelőre nem kívánnak az ügyhöz hozzáfűzni.

Március végén pontosan ugyanezt a szankció-cunamit könyvelhette el az RFK Racing is, amelynek 6-os számú, ironikus módon pont a gárda társtulajdonos-pilótája, Brad Keselowski nevével fémjelezett Fordja bukott le.

Az RFK akkor azzal védekezett, hogy pusztán javítási célból hajtottak végre változtatásokat a gép hátsó paneljén.Ők is fellebbeztek, de végül nem jártak sikerrel és érvényben maradt a büntetésük.

A NASCAR-ban idén debütált Next Genekkel vadonatúj szabályrendszer is életbe lépett.

2022-től már csak az előre kijelölt beszállítóktól lehet az alkatrészeket, elemeket beszerezni, amiken szigorúan tilos bármit is módosítani.

A büntetési tételek között az enyhe pénzbírságtól kezdve a playoffból való kizárásig terjed a szankciók skálája.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>A playoffból is kitilthatják a trükköző csapatokat- Itt vannak az új szabályok!Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy