BREAKING: Chip Ganassi beperelte Alex Palou-t!

BREAKING: Chip Ganassi beperelte Alex Palou-t!
credit:Penske Entertainment/Chris OwensÚjabb fejezetéhez érkezett el Alex Palou szerződésbotránya.

A Chip Ganassi Racing július 25-én, hétfőn az indianai Marion megye bíróságán polgári peres eljárást indított a spanyol versenyző ellen, valamint az ő brandjét kezelő ALPA Racing nevű cég ellen.

Mindennek kapcsán a gárda az alábbi sajtóközleményt adta ki:

„Alex Palou a Chip Ganassi Racinggel áll szerződésben a 2023-as szezon végéig. Ő csapatunk megbecsült tagja és továbbra is támogatni fogjuk a győzelmek, dobogós helyek és IndyCar bajnoki cím iránti harcában. Annak következtében folytatunk jogi eljárást, hogy egy konkurens versenycsapat a mi kontraktusunk egyértelmű feltételei ellenére, helytelenül próbált szerződést kötni vele. Az üggyel kapcsolatos valamennyi megkeresést a jogtanácsosunk kezeli.”

Mint ismeretes, a botrány július 12-én robbant ki, amikor a CGR bejelentette, hogy élni kívánnak az opciós jogukkal és 2023-ra is megtartják a regnáló bajnokot.

Néhány órával később azonban Palou a közösségi médiában közölte, ő nem akar maradni a gárdánál, amely szándékát már korábban ismerette is velük. Emellet felháborodását fejezte ki azt illetően, hogy a közleményben olyan szavakat idéztek neki tulajdonítva, amiket valójában soha nem mondott, vagy hagyott jóvá.

Ezzel párhuzamosan a McLaren előrukkolt az újabb bombával, miszerint a következő idénytől Palou már nekik fog vezetni. Azt nem árulták el, melyik szériába szánják, mindössze annyit ismertettek, hogy szerepet kap a tavalyi F1-es autóval zajló tesztprogramban.

Arra nem lehet számítani, hogy adott esetben a McLaren kivásárolhatja Palou-t a ganassis kontraktusából.

A wokingiak ugyanis annak tudatában igazolták le a pilótát, hogy a 2022 idény után már teljesen szabad.

Ami mint kiderült, nem fedte a valóságot.

Az idézést egyaránt kézbesítették Palou spanyolországi címére, valamint aktuális, az indianapolisi Carmelben lévő lakhelyére is, amire 20 napon belül reagálnia kell.

Az ügyet a CGR kérésére zártan kezelik üzleti titkokra hivatkozva.

Annyi viszont nyilvános, hogy Ganassiék előzetes intézkedés iránti kérelmet tettek.

A dokumentumok szerint Ganassi sürgősségi indítványt is benyújtott az ügy gyorsított kivizsgálását illetően annak érdekében, hogy már augusztus vége előtt megejthessék a hivatalos meghallgatást, ami állításuk szerint nem fogja meghaladni a 2 órát.

Itt fontos megjegyezni, hogy az IndyCar idei szezonja szeptember 11-én, Laguna Secán fejeződik be. Palou pedig rögtön ezután csatlakozna a McLarenhez.

Bizonyítékként a CGR csatolta Palou fentebb említett tweetjeinek egy részét, valamint a McLaren sajtóközleményét és a bejelentésről szólt, közösségi médiában közzétett posztokat.

A CGR kérvényezte továbbá, hogy az alperesek (vagyis Palou és az ALPA Racing), továbbá a McLaren, mint érintett harmadik fél teljes körűen, kibúvó nélkül válaszoljon minden kérdésükre 14 napon belül.

Palou és az őt képviselő Moncao Increase Management egyelőre nem kommentálta a fejleményeket.