Jamie Chadwick az Indy Lights-cal szemez

Jamie Chadwick az Indy Lights-cal szemez
credit: W Series
Jamie Chadwick az Indy Lights-cal szemez


Vitathatatlan tény, hogy Jamie Chadwick egy teljesen önálló ligát képez a W Seriesben.

A 24 éves brit a női széria első, 2019-es szezonjától kezdve a mezőny részét képezi és az eddig megrendezett mindkét idényt bajnoki címmel zárta.

Összesen tizenegy győzelem szerepel a neve mellett, hét futam óta pedig senki sem tudta őt megverni.

A 2022-es éve eddig 100%-os, lévén ötből öt versenyt nyert és hatalmas előnnyel vezeti az összetett tabellát.

Az eredeti tervek szerint idén már nem is ebben a sorozatban szerepelt volna, végül azonban mégis kénytelen volt visszatérni, miután az F3-as programja anyagi okok miatt dugába dőlt.

Ennek ellenére nem hajlandó feladni.

„A célom az, hogy folyamatosan fejlődjek” – nyilatkozta Chadwick a Formula Scoutnak.

„Szeretnék feljebb lépni és tudom, hogy idén is teljesítenem kell. Ugyanakkor fél szemmel már a jövőre koncentrálok. Bármelyik nevelőkategória szóba jöhet. F3, F2, ezek mellett pedig érdeklődöm amerikai lehetőségek iránt is, potenciálisan az Indy Lightsban. Minden opciót számításba veszek. Budapest után egy hosszú szünet áll be, akkor lesz időm arra, hogy felmérjem, mire vagyok képes és mi a legjobb lehetőség a következő évre.”

Az F1-ben szereplő Williams fejlesztőpilótájának is számító hölgyet tavaly októberben, Twitteren már megkörnyékezte az a HMD Motorsports, amely David Malukasszal a volán mögött másodikként zárta a Lights 2021-es idényét.

Chadwick akkor még figyelmen kívül hagyta a csapatot.

A HMD jelenleg az IndyCarban is jelen van, méghozzá a Dale Coyne Racing 18-as, Malukas által vezetett Dallara-Hondájának partnereként.