IndyCar: Az Andretti Autosport kirúghatja Devlin DeFrancescót

IndyCar: Az Andretti Autosport kirúghatja Devlin DeFrancescót
credit: Penske Entertainment/James BlackSajtóértesülések szerint az Andretti Autosport komolyan vizsgálja annak lehetőségét, hogy jövőre is élő szerződése ellenére már az idei szezon végén leváltsa Devlin DeFrancescót.

A kanadai újonc az elmúlt tizenkét fordulón több baleset részese volt, legjobb befutóját pedig múlt vasárnap, Iowában hozta a tizenötödik hellyel. Jelenleg a tabella huszonharmadik pozíciójában jegyzik.

A RACER úgy tudja, Andrettiék már július elején elkezdték keresni DeFrancesco utódját egy olyan pilóta személyében, aki képes lehet az élmezőnyben is harcolni.

A szaklap megekereste az ügyben a csapatot, amelynek szóvivője leszögezte, hogy a 22 éves pilóta be fogja fejezni az idei idényt, a 2023-as terveket azonban már nem kívánta kommentálni.

DeFrancescóról köztudott, hogy nem a teljesítménye, sokkal inkább az anyagi háttere révén kapott lehetőséget az IndyCarban.

Egyetlen kiugró eredményét az idei Daytona 24-en produkálta, amelyet a DragonSpeed színeiben az LMP2-es kategória első helyén zárt Pato O’Ward, Colton Herta és Eric Lux oldalán.