BREAKING: Danyiil Kvjat hétvégén debütál a NASCAR Cupban!

BREAKING: Danyiil Kvjat hétvégén debütál a NASCAR Cupban!
credit: Team HezebergVasárnap, az Indianapolis Motor Speedway roadján ejtheti meg NASCAR-bemutatkozását Danyiil Kvjat, méghozzá rögtön a legmagasabb kategóriában.

Az orosz versenyző a Team Hezeberg 26-os számú Toyotájával hajthat pályára.

Kvjat már évek óta szemez a NASCAR-ral, az események viszont csak az utóbbi hetekben pörögtek fel körülötte.

Június elején, a csapat vendégeként már személyesen jelen volt a Road Americán rendezett fordulón, két héttel később pedig megejtette első tesztjét is Team Hezeberggel partnerkapcsolatban álló Reaume Brothers Racing jóvoltából.

A körözésre a Hickory Motor Speedway félmérföldes oválján, egy late modellel került sor, teljesítményével pedig a gárda maximálisan meg volt elégedve.

A Team Hezeberg az idei Daytona 500-on debütált a Cup Seriesben Jacques Villeneuve-vel a volán mögött, majd két hónappal később a COTA-n tértek vissza, immár a NASCAR Whelen Euro Series 2019-es és 2021-es bajnokával, Loris Hezemansszal.

„Nagyon boldog vagyok, hogy Indianapolisban megejthetem debütálásom a NASCAR Cup Seriesben” – idézi a TH sajtóköleménye Kvjatot.

„Mindig is szenvedélyesen rajongtam a NASCAR-versenyzésért, ami a motorsport csúcsa az USA-ban. A NASCAR nagyon lenyűgözött, mivel számomra ez a sportág legtisztább formája.”

Jelen futam az első lépés a 28 éves pilóta számára végső célja, a teljes szezonos Cup-program felé.

Kvjat bejelentése egyben azt is jelenti, hogy a Team Hezeberg most először fog két autót indítani egy versenyen. A 27-esben ismét Hezemans kap lehetőséget.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Kvjat: Az F1 után el sem tudok képzelni menőbbet a NASCAR-nál