IndyCar: Kórházba került Newgarden, miután elájult és beverte a fejét másfél órával a balesete után

IndyCar: Kórházba került Newgarden, miután elájult és beverte a fejét egy órával a balesete után
credit: Penske Entertainment/Chris JonesUPDATE:

>>>>>Newgarden elhagyta a kórházat, Ferrucci helyettesítheti IndianapolisbanVasárnap délután úgy tűnt, Josef Newgarden abszolút dominanciával fejezheti be az IndyCar idei egyetlen duplafordulóját.

A Team Penske versenyzője magabiztosan nyerte meg az Iowa Speedway 7/8 mérföldes oválján rendezett, szombati futamot, majd a másnapi felvonást is ő uralta egészen a 241. körig.

Ekkor azonban az élen haladva – gyaníthatóan a felfüggesztés meghibásodása miatt – elvesztette uralmát a 2-es számú Dallara-Chevy felett, majd nagy erővel a falnak csapódott.

A baleset után közvetlenül, a csapatrádión a kétszeres bajnok meg is jegyezte, hogy az ütközés nagyon fájdalmas volt.Ennek ellenére önerőből hagyta el járművét, majd a kötelező orvosi kivizsgálás után már a média rendelkezésére is állt.

“Sírni akarok” – nyilatkozta az NBC-nek Newgarden.

“Nagyon szomorú vagyok a csapatom miatt. Nem tudom, hogy mi történt, mert nagyon jól mentünk. Ez csak egyetlen futam volt, de borzalmasan érzem magam miatta. A srácok remek munkát végeztek, de valami tönkrement…. Ez a versenyzés. A Team Penske a legjobb. Sosem volt még részem ilyenben, szóval lehet, hogy már esedékes volt… Idén ezt nem engedhetjük meg magunknak, vissza fogunk vágni.”

Sokaknak már ekkor feltűnt, hogy a 31 éves pilóta kissé zavart, de ezt akkor betudták az érhető frusztrációjának és csalódottságának.

Nagyjából másfél órával később, már a verseny leintése után azonban Newgarden a motorhome-jánál elájult, esés közben pedig a fejét is beverte.

Az ütés a koponyája hátsó részét érte, amelyen nyílt seb keletkezett.

Ezt köveőten mentővel azonnal a pálya orvosi központjába szállították, majd kb. 30 perccel később helikopterrel vitték tovább a legközelebbi kórházba további vizsgálatok céljából.

Az IndyCar főorvosa, dr. Geoffrey Billows elmondta, hogy Newgarden ekkor már tudatánál volt és kommunikált is velük.A légi úton való szállításra azért volt szükség, mert az intézmény 45 percnyire van a pályától, közúton pedig jelentős torlódás volt várható a versenyről hazafelé tartók, valamint az Iowa Speedwayen rendezendő esti koncertre érkezők miatt.

Dr. Billows nem rejtette véka alá, hogy a történtek kapcsán sötétben tapogatózik, mivel Newgardent a bukás utáni ellenőrzésen még teljesen egészségesnek látták.

“Ez az, ami zavarbaejtő. Kivizsgáltuk a balesete után és úgy tűnt, jól van. Majd – nyilvánvalóan azután, hogy beszéltünk vele -, a motorhome-jából kilépve elvesztette az eszméletét és beütötte a fejét.

A kórházban átfogó vizsgálatoknak vetették alá annak érdekében, hogy kizárják az agysérülést.

A Team Penske későbbi tájékoztatása szerint ezen tesztek negatív eredményt hoztak, de elővigyázatosságból az éjszaka során még megfigyelés alatt tartják.

Azt egyelőre nem tudatták, hogy pontosan mi vezetett a versenyző ájulásához.

Az IndyCar következő futamát július 30-án, az Indianapolis Motor Speedway roadján rendezik.

Newgarden csütörtökön újabb ellenőrzésen fog átesni a széria orvosi stábja által és csak ezután dől el, hogy volán mögé ülhet-e.

A Gallagher Grand Prix névre hallgató viadal edzése és kvalifikációja 29-én, pénteken kapja meg a zöld jelzést.KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>O’Ward nyert, Newgarden az élről falazott IowábanEz a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy