Chase Elliott: Nem érdemlem meg ezt a győzelmet

Chase Elliott: Nem érdemlem meg ezt a győzelmet
credit: James Gilbert/Getty/NASCAR MediaA harmadik helyen ért célba Chase Elliott vasárnap, a NASCAR Cup Series M&M’s Fan Appreciation 400-án.

Alig fél órával a leintés után viszont már győztesnek hirdették ki, miután az első két helyen végzett Denny Hamlin és Kyle Busch autója egyaránt megbukott a technikai ellenőrzésen.

A két Joe Gibbs Racinges Toyotának elülső részén szúrtak ki szabálytalanságot, ami azonnali kizárást vont maga után.

Elliott ezzel idei negyedik diadalát könyvelhette el, amelyek révén – hozzáadva az eddigi öt szakaszgyőzelmét is – 25 playoff-ponttal rendelkezik.

Összehasonlításként a rájátszás-egységeket nyilvántartó listán másodikként jegyzett Ross Chastain 14-en áll.

A 2020-as bajnok ráadásul már 105 ponttal vezeti az összetettet és minden esélye megvan arra, hogy ő legyen az alapszakasz legjobbja, ami további 15 playoff-pontot jelent.

Mostani, ölébe hullott győzelmének azonban nem örül.

„Mindennél jobban meglepett” – mondta Elliott a hétfői médiamegjelenésén.

„Nem hiszem, hogy bárki is így akarna nyerni… Én határozottan nem.”

A Hendrick Motorsports pilótája elárulta, hogy Hamlinék kizárásáról csak órákkal később értesült, mivel édesapjával, Bill Elliottal azonnal elhagyta a pályát, a repülőn pedig nem volt internetkapcsolat.

„Nem érzem helyesnek, hogy más szerencsétlenségét ünnepeljük. Ráadásul ez (attól függően, hogy a JGR fellebbez-e) szerdán, vagy csütörtökön még meg változhat is. Én nem ismerem a pontos részleteket, ezért a döntés okával sem vagyok teljesen tisztában. Ha viszont még így is marad, ez a győzelem akkor sem olyasmi lesz, amire büszke lehetek, vagy valaha dicsekednék vele. Nem érdemeltem meg. Szerintem már az is mázli volt, hogy harmadikként befutottam. A futam első szakasza még rendben volt, a táv feléhez érve azonban már szenvedtünk, ebből adódóan az is nagy eredmény, hogy összejött a top 5. Egy dolog biztos: harmadikként haladtam át a célvonalon. Én pedig mindig is így fogok erre a versenyre tekinteni.”