NASCAR: Brutális balesetek és Gragson-győzelem Poconón

NASCAR: Brutális balesetek és Gragson-győzelem PoconónLátványos és ijesztő jeleneteket hozott a NASCAR Xfinity Series szombati, Pocono Racewayen rendezett versenye.

A végső győzelmet Noah Gragson szerezte meg, aki a hajrában késhegyre menő csatát vívott Ty Gibbsszel, aminek során többször is összeértek.

Az utolsó körben azonban a viseltesebb abroncsokon lévő JGR-es korrigálásra kényszerült, innentől fogva pedig már esélye sem maradt arra, hogy befogja ellenfelét.

Gragson ezzel idei harmadik győzelmét szállította le a JR Motorsportsnak.

Harmadikként Josh Berry ért célba, de top 5-ös befutót hozott még AJ Allmendinger és Sheldon Creed is.

A futam során két komoly baleset borzolta a kedélyeket.

Rögtön a második körben Rajah Caruth és Alex Labbe ütközött, majd hatalmas erővel a belső falnak csapódtak.Szerencsére mindketten karcolás nélkül megúszták.

A legijesztőbb jelenetet a 46. kör tartogatta, ami miatt még a piros zászló is előkerült.

A 3-as kanyarból kijövet Santino Ferrucci megforgott, az érkező Ricky Stenhouse Jr. pedig már nem tudta elkerülni.

A Cupból átruccant versenyző lefelé sodródott, a belső falba passzírozva az ugyanebbe az irányba menekülő Jeb Burtont.

Az Our Motorsports pilótájának 27-es Chevyje a kontakt hatására a levegőbe emelkedett, végül tetővel lefelé földet érve több méteren át csúszott az aszfalton.

Burton a rádióján rögtön közölte, hogy jól van, majd ugyanezt tudatta a segítségére siető biztonsági csapat tagjaival is.

Szűk 4 perc után (azaz feleannyi idő alatt, mint tették ugyanezt Chris Buescherrel májusban Charlotte-on) sikerült visszafordítani négy kerékre a járművet és a pilóta végre kiszállhatott belőle.

Bár a látvány ijesztő volt, személyi sérülés viszont ezúttal sem történt.A legkeményebb versenye kétségkívül Sage Karamnak volt, akinek szó szerint a saját démonaival kellett megküzdenie.

A tősgyökeres pennsylvaniai pilóta először versenyzett Poconón a Justin Wilson életét követelt, hét évvel ezelőtti IndyCar-baleset óta.

A népszerű brit 2015-ben azt követően szenvedett fatális fejsérülést, hogy a falnak csapódó Karam autójáról leváló orrkúp eltalálta.

A szerencsétlen eset után Sage mély depresszióba esett és a mai napig nem tudta teljesen feldolgozni a tragédiát.

Ezt a futamot a mentális gyógyulása utolsó szakaszaként jellemezte annak reményében, hogy jó eredményt hozva sikerül pozitív élményt is csatolnia a trioválhoz.

Karam végül problémamentes versenyt futva a huszadik lett az Alpha Prime Racing gépével.

Az első szakaszt Justin Allgaier, míga másodikat Gragson nyerte.