VeeKay: A Palou-gate nagyon szórakoztató

VeeKay: A Palou-gate nagyon szórakoztató
credit: Penske Entertainment/Chris JonesMásfél hete tartja lázban az IndyCar közösségét az Alex Palou körül kialakult botrány.

Az idő elrőhaladtával azonban válaszok helyett egyre csak a kérdőjelek gyülekeznek.

Jelenleg senki sem tudja, hogy a regnáló bajnok mostani munkaadójának, a Chip Ganassi Racingnek opciós joga érvényesül-e, vagy a McLarennél folytatja. Utóbbiak kapcsán pedig egyre többen suttognak az éles Formula 1-es debütálásról is.

A jogászok kezében lévő helyzet kapcsán maguk a versenyzőtársak is sötétben tapogatóznak.

Palou esetleges utódjaként a CGR 10-es Dallara-Hondájában előszeretettel emlegetik Rinus VeeKayt.

A 20 éves holland ennek kapcsán leszögezte, hogy még nincs eldöntve a jövője. Folyamatosan tárgyal mostani csapatával, az Ed Carpenter Racinggel a hosszabbítást illetően, de konkrétumról egyelőre nem számolhat be.

VeeKay azonban elárulta, hogy soha nem fogja elfelejteni azt a pillanatot, amikor tudomást szerzett a Palou-gate-ről.

Épp a Chevrolet észak-karolinai főhadiszállásáról tartott haza egy szimulátoros nap után, amikor meglátta kollégája mára hírhedtté vált tweet-sorozatát.

Ezeket a spanyol pár órával azután tette közzé, hogy a CGR bejelentette élnek az opciós jogukkal és 2023-ban is megtartják őt.

Palou a közösségi profilján ellentmondást nem tűrően közölte, ő már korábban tájékoztta a gárdát távozási szándékáról, ezzel párhuzamosan pedig azt is kijelentette, hogy a sajtóközleményben Ganassiék olyan szavakat idéztek tőle, amiket ő soha nem mondott és nem is hagyott jóvá.

Nagyjából egyidőben a McLaren előállt az újabb bombával, mondván már leszerződtették a 25 éves tehetséget, azt viszont nem mondták meg, hogy melyik bajnokságba szánják.

„A teljes hazafelé vezető út során az Uberrel tátva volt a szám” – mondta VeeKay az AP-nek.

„Minden versenyző elolvassa az összes erről szóló cikket, hogy egy kicsivel többet megtudjon, mivel nem épp egy megszokott helyzetről van szó. Titokban azt kell, hogy mondjam, ez egy eléggé szórakoztató időszak.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>A McLaren nem hajlandó kivásárolni Palou-t a ganassis szerződéséből