Versenyzőcserére kényszerül a ‘Let’s go Brandon’-jelenséggel hírhedtté vált NASCAR-csapat

Versenyzőcserére kényszerül a ‘Let’s go Brandon’-jelenséggel hírhedtté vált NASCAR-csapat
credit: James Gilbert/Getty/NASCAR MediaA Brandonbilt Motorsports hivatalosan bejelentette, hogy a jövő heti, Indianapolis Motor Speedway roadján rendezendő Pennzoil 150-en már nem Brandon Brown fogja vezetni a csapat 68-as Chevyjét.

Az autót ezen a fordulón Austin Dillon veszi át, méghozzá a Maestro’s Classic szponzorációját élvezve.

A BMS tájékoztatása szerint a váltás financiális okokra vezethető vissza.

Brown tavaly októberben szerezte meg a kiscsapat első Xfinity-győzelmét Talladegán, a sikert azonban nem sokáig élvezhette.

A leintést követő interjúja során a közönség a ‘Fuck Joe Biden’ szavakkal igyekezett tudatni az elnökről alkotott véleményét. A helyzetet az NBC riportere, Kelli Stavast megpróbálta menteni, mondván a nézők valójában a ‘Let’s go Brandon’ kifejezéssel biztatják a pilótát.

Ezzel el is indította a lavinát és az LGB a Biden politikáját ellenzők első számú szlogenjévé vált nem csak az USA-ban, de világszerte is.

A helyzet legnagyobb kárvallottja a BMS lett, amely a történtek hatására képtelen újabb partnereket, támogatókat szerezni.

Tavaly év végén végül összebútoroztak az LGB farvizén letrejött kriptovalutával, az LGBCoinnal, amely vállalta, hogy a komplett szezonban pénzeli Brown autóját.

A NASCAR azonban közbelépett és nem engedélyezte a gárda számára, hogy a digitális fizetőeszköz neve, vagy logója megjelenjen az autón, mondván az politikai jellegűnek minősül.

A coin akkor úgy döntött, továbbra is maradnak Brown mellett, mint személyes támogatói. Néhány héttel később viszont kiderült, hogy a kriptovaluta enyhén szólva is csalásgyanús.

A BMS azóta sem tudott tető alá hozni egy épkézláb szponzori szerződést, a pénzük pedig mostanra szinte teljesen elfogyott.

Ami Brownt illeti, a 28 éves versenyző most hétvégén, Poconón még a BMS-szel hajt pályára, míg Indyben már a Mike Harmon Motorsports 47-es Chevyjét fogja vezetni.

Ez utóbbi megállapodás egyelőre csak erre az egy futamra szól.

Azt nem tudni, hogy Indy után mi lesz Brown, valamint a BMS sorsa.